Підібрати дім для “парасольки”: який насправді горщик потрібен шефлері

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як підібрати горщик для фікуса . Тепер поговоримо на чому зупинитись, обираючи вазон для такої популярної рослини, як шефлера.

Вона відрізняється невибагливістю у догляді. Однак, щоб шефлера добре росла і розвивалася, важливо правильно підібрати для неї горщик. Детально про це розповіли на floren.com.ua .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дренаж

Шефлера має тонку кореневу систему, яка легко загниває при переливі. Тому перше, на що потрібно звернути увагу при виборі горщика, - це наявність дренажних отворів. Вони забезпечать відведення зайвої води, що запобіжить загниванню коренів.

Розмір

Шефлера швидко зростає, тому горщик потрібно вибирати з урахуванням габаритів рослини. Новий горщик повинен бути на 5-6 см більше в діаметрі попереднього. При цьому ширина і висота повинні бути приблизно однаковими.

Матеріал

Для молодих саджанців підійде горщик з будь-якого матеріалу. Для шефлери великого розміру краще вибрати важке кашпо, виготовлене з кераміки, бетону або каменю. Такий горщик буде більш стійким і не дозволить рослині перекинутися.

А ще горщик світлого кольору допоможе уникнути перегріву коренів. Пересаджуючи рослину, подбайте про дренажний шар та розмістіть її у ґрунт, спеціально призначений для декоративно-листяних рослин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Слідуючи цим простим рекомендаціям, ви зможете підібрати для шефлери ідеальний горщик. Також ми розповідали, у які горщики не варто садити фіалки .