Якщо рослини гниють і гинуть: хитрий трюк з кубиками льоду

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як сірники допоможуть позбавити рослини від паразитів. Надмірний полив - ще одна з найпоширеніших проблем квітникарів та популярна помилка у догляді за рослинами. Переливання може призвести до кореневої гнилі, яка може вбити рослину.

Коренева гниль виникає, коли в ґрунті навколо коренів рослини накопичується надлишок води. Саме тому дуже важливо поливати рослини вчасно і рясно, а потім дати ґрунту просихати між поливами. Однак це багато інформації, яку потрібно записувати або тримати в голові, особливо якщо у вас багато рослин. Тому на порталі “Главред” розповіли про лайфхак з кубиками льоду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як лід допоможе регулювати полив

Це простий спосіб забезпечити рослинам необхідну кількість води, не переливаючи їх. Просто покладіть кілька кубиків на ґрунт навколо рослини. Лід буде танути протягом дня, забезпечуючи рослину вологою.

Переваги методу:

  • профілактика кореневої гнилі

  • економія часу і води

  • менше мороки з лійками

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кубики льоду - це простий і ефективний спосіб запобігти надмірному поливу рослин. Якщо ви хочете, щоб ваші рослини були здоровими і щасливими, спробуйте цей метод. Також ми розповідали, як зі шкірки банана приготувати добриво для кімнатних рослин .