Як розрахувати правильну кількість огірків та не стати жертвою “городньої жадібності”

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

огірки в теплиці
Фото з відкритих джерел / Як от=птимально виростити огірки

Кумедна теорія про “городню жадібність”

Ми розповідали, яку рослину посадити біля томатів, щоб отримати чудовий урожай . Тепер розповідаємо, як вдало розрахувати кількість огірків на городі і не стати жертвою “городньої жадібності”.

Що таке "городня жадібність", знають всі садівники. Це коли садиш більше овочів, ніж дійсно потрібно, а потім не знаєш, куди їх подіти. Є навіть кумедна теорія про три етапи городньої жадібності. Кожен дачник проходить через них кожен сезон. Детальніше про це розповіли на Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Три етапи городньої жадібності

  1. Замочування насіння. Це етап, коли садівник намагається замочити більше насіння, "про всяк випадок".

  2. Посів зайвого насіння. Викидати проросле насіння шкода, а отже, його треба посадити.

  3. Проріджування. Коли вже з'являються сходи, жадібність стимулює не проріджувати розсаду достатньо ретельно і лишати більше рослин.

Як оптимально висадити огірки

У найкращій комбінації огірки садять у два ряди. Відстань між рослинами повинна бути 30-35 см (3 штуки на 1 метр), а між рядами також 30 см. За такої посадки ви отримаєте чудовий урожай огірків.

Не бійтеся проріджувати сходи! У випадку, якщо у вас буде загущена посадка, рослини будуть хворіти і давати мало плодів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що оптимальна кількість огірків на вашій грядці залежить від ваших потреб, розміру грядки та сорту огірків. Також ми розповідали, як кроти можуть допомогти дачникам .