Ворожіння на Катерини: 5 обрядів, щоб зустріти судженого та вдало вийти заміж

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

7 грудня українці вшановують святу Катерину Олександрійську . В народі ж цей день називають Катеринин день. Оскільки святу вважають покровителькою шлюбу та щасливого сімейного життя, однією з традицій цього дня є ворожіння. Які обряди провести, щоб дізнатися про свою долю та судженого - HOCHU.ua розповідає у цій статті.

Попри перехід ПЦУ на новоюліанський календар у вересні 2023 року багато українців продовжують вшановувати святу Катерину і за старим стилем. Іншими словами, якщо ви не встигли погадати на судженого 24 листопада, ви ще можете зробити це 7 грудня.

Ворожіння на хлібі

Покладіть скоринку хліба з вечері під подушку та промовте: “Суджений мій ряджений, приходь скоріше, нагодую тебе”. За повір’ями, цієї ночі дівчині присниться її суджений.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ворожіння на воді

До сходу сонця підійдіть до криниці й вдивляйтесь у своє відображення. Якщо воно буде нечітке та надщерблене - швидше за все, подружнє життя буде невдалим. А ось спокійна вода та чиста гладь свідчать про швидке заміжжя.

Фото: focus.ua
Фото: focus.ua

Ворожіння під вікнами

Якщо ви проживаєте у селі чи приватному будинку у місті, підійдіть до вікон сусідів та підслухайте розмову. За характером розмови можна визначити свою долю. Якщо ви проживаєте у великому місті, то варто осучаснити ворожіння - прислухайтесь до розмов перехожих.

Ворожіння на гроші

Насипте в миску крупу, киньте в неї різні монети та ретельно перемішайте. Потім по черзі з подругами витягайте монети: золота та срібна пророкують дівчину багатство у шлюбі, а ось мідна - скромний достаток.

Ворожіння на яблуневому листочку

Зірвіть кілька листочків з різних фруктових дерев та сховайте собі під подушку. Вранці дістаньте один з них. Якщо витягнете яблуневий - найближчий рік заміжжя не чекайте.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також цього дня свої іменини святкують дівчата та жінки, що мають ім’я святої. Як оригінально привітати Катерин з Днем ангела - читайте у цій статті .

Фото: 1plus1.ua