Міжнародний день без інтернету: чим зайнятися та для чого він придуманий

Усі свята
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

В останню неділю січня святкують Міжнародний день без інтернету (International Internet-Free Day). Це зроблено для того, щоб люди, особливо підлітки, яким варто пояснити про кібербезпеку, відірвалися від гаджетів і побачили справжній світ, який їх оточує.

В останні роки люди розучилися спілкуватися наживо і почали забуватися про важливість людських відносин. Світ не зосереджується по той бік екрана і потрібно нагадувати про красу того, що нас оточує, розповідає daytoday.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Міжнародний день без інтернету: чим зайнятися та для чого він придуманий - фото №1

Концепція Міжнародного дня без Інтернету перший раз була запропонована 27 січня 2002 року британським Інститутом соціальних винаходів, нині відомим як Глобальний аналітичний центр (Global Think Tank). Така ідея виникла, щоб віднайти баланс між реальним та цифровим світом, адже залежність від інтернету постійно зростала.

Метою створення дня без Інтернету є заохочення відмовитися на один день від гаджетів і комп'ютерів та згадати про переваги справжнього спілкування з родиною і друзями, насолоди від природи та прогулянок.  Люди в інтернеті працюють, спілкуються, розважаються та навіть, одружуються. Тому важливо хоча б на один день прожити повноцінно без використання цифрової техніки.

У 2024 році Міжнародний день без інтернету відзначається 28 січня. Концепція "цифрової детоксикації", навіть якщо вона триває лише один день, може мати значні переваги. Вона дозволяє людям перевантажитися, зосередитися на фізичному здоров’ї, зменшує стресові ситуації, покращує режим сну та сприяє зміцненню реальних відносин..

Міжнародний день без Інтернету нагадує про необхідність підтримувати здоровий баланс між нашою цифровою та реальною взаємодією. Свідомо відмовившись від інтернету, навіть на день, ми можемо знову відкрити для себе радість безпосереднього людського спілкування і красу навколишнього світу.

Як провести день без інтернету:

  1. Спілкування з друзями.

  2. Прогулянки на свіжому повітрі.

  3. Відвідування музеїв або художніх галерей.

  4. Участь у громадських заходах.

  5. Мандрівка.

  6. Читати книги.

  7. Присвятити час улюбленому хобі.

  8. Пограти в настільні ігри.

  9. Відвідати кінотеатр.

  10.  Зайнятися спільним приготуванням їжі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Уявіть, як сильно змінився б світ , якби повністю зник інтернет. Впливу зазнали всі сфери життя, адже зараз неможливо не користуватися інтернетом для життя, роботи та розваг.