Будьте в ресурсі: 3 поради, які повернуть вас до активного життя

Розвиток
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Картинка: дівчина медитує
Фото: pinterest.com

Якщо ви часто чули про те, що хтось не в ресурсі, але не розуміли, що це означає, цей матеріал для вас

Коли людина в ресурсі, вона має енергію на те, щоб згорнути гори. Він відчуває енергію, легкість і гармонію, може отримувати задоволення від життя, ставити цілі та досягати їх. І, як наслідок, відчувати себе щасливим. Але як прийти у ресурсний стан?

Як знайти свій ресурсний стан: поради, які допоможуть бути активними

Для початку варто зрозуміти, що таке ресурсний стан. Наш внутрішній ресурс складається з кількох складових: фізичного, психологічного, енергетичного та духовного комфорту. Думати у тому, яка з цих складових ресурсу важливіше, немає сенсу, оскільки вони рівнозначні і однаково важливі щастя людини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому ми можемо бути не в ресурсі?

Щоб бути в ресурсі, потрібно вміти підтримувати баланс між отриманням і віддачею енергії. Зрозуміти, що цей баланс порушено просто. Наприклад, навіть після відпустки не вистачає сил на елементарні завдання або після вихідних немає сил на те, щоби зібратися в офіс.І тут ми приходимо до головного правила ресурсності – не варто зливати енергію просто так. Для цього потрібно позбутися негативних (і енерговитратних) звичок — не витрачайте час та сили на гнівні коментарі, засудження інших, шкідливі звички, конфлікти, образи, самокритику та спілкування з негативними людьми.

Як відновити ресурс: прості, але дієві поради

Для того щоб відновити ресурс, важливо знайти джерела накопичення енергії та виявити "протікання". У цьому допоможуть прості правила:

  1. Визначте свою зону відповідальності. Ця порада допоможе перестати турбуватися про те, що ви не можете проконтролювати. І, як наслідок, почати концентруватись на тому, на що ви можете вплинути.

  2. Дотримуйтесь режиму дня. Недостатня кількість сну, відсутність фізичної активності та серфінг в інтернеті перед сном також крадуть енергію. І, що не менш важливе, здоров'я.

  3. Займайтеся приємними справами. Постарайтеся проводити час з сім'єю або друзями, дивитися добрі фільми або займати себе приємними турботами. Згадайте про свої хобі, захоплення чи традиції ходити в кіно — ці заняття допоможуть тримати себе в ресурсі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про те, чи потрібна в житті мета . Своєю думкою поділилася психолог Олена Адамова.