10 навичок, без яких вже нікуди: які вміння знадобляться вам у 2024 році

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Світ постійно змінюється на наших очах. Багато з здобутих навичок втрачають свою актуальність з розвитком нових технологій та штучного інтелекту. Важливо постійно самовдосконалюватися, розвиватися, правильно планувати і працювати над здобуттям нових навичок підлаштовуючись під сучасні реалії.

Масштаб змін, які нас очікують, просто колосальний. Чекають, що вже у найближчі п’ять років люди та машини будуть поєднуватися в інтегровані команди та співпрацювати в межах компанії. На які навички компанії першочергово звертатимуть увагу в кандидатах наступного року, розповідає work.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
10 навичок, без яких вже нікуди: які вміння знадобляться вам у 2024 році - фото №1

1. Володіння англійською мовою

Зовсім мало часу лишилося до того, що англійська отримає в Україні статус мови міжнародного спілкування.

Переваги для людей, які знають англійську:

Для роботи у різних програмах в різних сверах, необхідне зання англійської. Знання мови допомагає адаптуватися до нового програмного забезпечення, штучний інтелект теж краще працює англійською мовою і розуміє запити та виконання завдань.

Велика кількість програм, необхідних для роботи в різних сферах, мають інтерфейс англійською. Зі знанням мови простіше адаптуватися до нового ПЗ, яке ви будете використовувати.

Також англійською простіше налагодити відносини з іноземними користувачами та клієнтами-іноземцями.

2. ШІ - штучний інтелект

Штучний інтелект невпинно проникає в усі сфери життя. Головне - правильно дати задачу і вірно сформувати запит. Галузь невпинно розвивається, використовує нові рішення і дозволяє отримувати кращий результат.

10 навичок, без яких вже нікуди: які вміння знадобляться вам у 2024 році - фото №2

3. Швидко навчатися

В будь-якій сфері важливо отримувати нові знання і швидко навчатися, поглинаючи нові знання, як губка. Швидке навчання дасть можливість розуміти сфери вашої роботи, отримувати знання безпосередньо на практиці та використовувати нові інструменти для навчання.

4. Мислити критично

Це дасть можливість працювати ефективно і стати конкурентоспроможним на ринку праці. Ви зможете аналізувати інформацію, генерувати нові ідеї та адаптуватися під нові умови.

5. Шукати компроміси

Таке вміння дозволяє створити кращу взаємодію з клієнтами та людьми, з якими працюєте.

10 навичок, без яких вже нікуди: які вміння знадобляться вам у 2024 році - фото №3

6. Організованість та стресостійкість

Коли на роботі все організовується у прискореному темпі, підвищується рівень стресу, тому тримати себе у руках лишається у пріоритеті.

7. Комунікабельність

У колективі важливо сміти будувати відносини та просувати свої ідеї. Варто розвивати це в собі, щоб вміти вчасно і розумно вирішити конфлікт з найкращим результатом.

10 навичок, без яких вже нікуди: які вміння знадобляться вам у 2024 році - фото №4

8. Ініціативність

Така властивість допомагає спрощувати робочі процеси, бажання виконувати процеси та розвивати нові проєкти. Потрібно навчитися висловлювати нові ідеї, не пропонувати зразу радикальні зміни, висловлювати свою думку.

9. Мати змогу ухвалювати рішення

Вміти ухвалювати рішення важливо у всіх ланках робочого процесу не потребуючи порад від інших.

10. Адаптуватися до нового

Підлаштовуватися під нові реалії та нововведення. Вміти перемикатися на нові завдання, працювати у нових умовах та мати можливість замінити людину у будь-якому проєкті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навчатися можливо на будь-якому етапі свого життя. Пізнавати нове, вдосконалювати навички та здобувати знання. Адже вони можуть знадобитися у різних моментах та сферах, а коли ви підготовлені, то адаптуватися буде набагато простіше.