Ніколи не втратять своєї актуальності: 5 книг, які варто прочитати хоча б раз у житті

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка читає книгу
Фото: pryiditdokhrysta

Книги, від яких не відірватися до останньої сторінки

Хороша книга здатна подарувати неочікувані емоції, розчулити до сліз, розбурхати уяву чи насмішити. Існують книги, які ми не читаємо, а ніби проживаємо разом з головними героями кожний момент їхнього життя. Книга - це не просто цікава оповідь, це ніби діалог з автором, який розкриває читачеві свої таємниці.

Хочу! зібрала 5 актуальних для будь-якого часу книг. Ви точно не пожалкуєте про втрачений час, адже знайдете для себе значно більше. Це книги, які не перегортаються, а з насолодою смакуються кожним словом, ситуацією чи діалогом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Оповідь служниці”, Маргарет Етвуд

Розповідь про вигадану тоталітарну державу Гілеад, у який права мають лише Командори та їхні Дружини. А всі інші жінки покликані задовольняти потреби та слугувати високій цілі - виносити дитя офіцера. Одна зі Служниць - жінка на з іменем Джун, яка колись мала дитину та чоловіка. Тепер вона повинна підкорятися, проте вона особлива, ще знатна на почуття і планує втечу.

На фото книга Оповідь служниці
Фото: www.yakaboo.ua/

“Великий Гетсбі”, Френсіс Скотт Фіцджеральд

Америка на початку великої депресії. Але поки все ще не почалося країна прагне пожити на повну з задоволенням відкинувши застарілу набридлу мораль. Роман віддзеркалює з найменшими подробицями епоху американського суспільства того часу. Часу таємних надій, великих сподівань, очманілих розгульних відкритих веселощів і водночас глибоких розчарувань, краху ілюзій легковажного “століття джазу”. Тридцятирічний Нік Каррауей приїхав до Нью-Йорка навчатися банківської справи, але у глибині душі мрію про письменництво.

На фото книга Великий Гетсбі
Фото: https://www.yakaboo.ua/

“Джейн Ейр” Шарлотта Бронте

Написана в середині дев’ятнадцятого сторіччя, ця історія глибокого кохання популярна і зараз. Сирота Ейр виховується у притулку і одного разу зустрічається з Едвардом Рочестером — заможним англійським аристократом, який, як і Ейр прагне щастя і кохання. Шлях закоханих людей сповнений минулими помилками та багатьма умовностями. Чи здатні вони здолати всі перешкоди, покаже час.

На фото книга Джейн Ейр
Фото: https://www.yakaboo.ua/

“Портрет Доріана Грея”, Оскар Уайльд

Роман розповідає про самозакоханого юнака, який просто себе обожнює. Щоб вічно залишатися молодим і красивим, він іде на угоду зі своєю совістю. Всі вади та гріхи юнака відображаються лише на портреті, який стає жахливим кожного дня. Портрет стане прекрасним лише після смерті свого господаря.

На фото книга Портрет Доріана Грея
Фото: https://www.yakaboo.ua/

“Шум і лють”, Вільям Фолкнер

Один з найвпливовіших романів XX століття. Роман створює міфічне віддзеркалення старого доброго американського Півдня, яким він став після поразки у Громадянській війні, та веде розповідь про давній і колись досить заможний південний рід, за чиїм розпадом і тлінням пропонують спостерігати читачеві на сторінках книги.

На фото книга Шум і лють
Фото: https://publisher.in.ua/
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про книги, які змінили світ моди назавжди. Цікаві історії про великі будинки моди та таємниці, які ховаються за кулісами подіумів.