Будете "вбирати" інформацію, як губка. Топ-6 лайфхаків для швидкого запам'ятовування

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото дівчина сидить серед книг
Фото: Хочу!

Прості способи для ефективного запам'ятовування

Для багатьох людей досить важко запам’ятовувати інформацію. Особливо великі об’єми. Читаєш, завчаєш, а у голові лише маленькі частинки тексту, фраз чи окремих слів. Спеціальні методики та поради гарно допомагають впоратися з такою розповсюдженою, для будь-якого віку, проблемою.

Студенти, які навчаються і щодня працюють з інформацією добре знають, що запам’ятовувати потрібно далеко не все. А спеціальні секрети допомагають вивчати великі об’єми з мінімальними зусиллями, розповідає stud-point.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Трюк №1. Необхідно розуміти, що вивчається. Важко вивчити щось, якщо немає розуміння, для чого це робити. Потрібно зрозуміти хоча б основні моменти з тексту. Подумайте, що точно потрібно знати, а без чого можна легко обійтися. Це зменшить обсяг інформації, яку потрібно опрацювати і мотивуватиме навчатися.

Трюк №2. Початок і кінець. Найкраще, розмістити важливий текст на початку і у кінці, адже саме тут інформація найкраще запам’ятовується.

Трюк №3. Відпочинок. Кожні 15-20 хвилин потрібно робити перерви. Не концентруйтеся на тому ж самому довгий час, робіть перерви, щоб мозок засвоїв необхідне.

Трюк №4. Слова-маркери . Спробуйте застосовувати при вивченні будувати зв’язок між двома поняттями та групуйте інформацію з однієї теми у блоки.

Трюк №5. Асоціації . До речі, таким способом користувався Шерлок Холмс. Якщо розділити усю інформацію, яку потрібно запам’ятовувати на частини і вивчати їх в різних частинах будинку чи квартири то інформація буде мати яскраві асоціації – запах місця чи випадкові люди.

Трюк№6. Диктофон. Записуйте інформацію на диктофон. Це змушує працювати різні види пам’яті: диктувати і слухати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Читайте. Багато, часто і хорошу літературу . Коли людина багато читає, вона значно краще засвоює і вивчає інформацію.