Як вжитися зі своїми сусідами, якщо ви зовсім різні: 3 найчастіші проблеми і як їх вирішити

Психологія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Сусіди - це люди, з якими ми живемо поруч, і з якими - хочеться цього чи ні - зазвичай нам доводиться спілкуватися щодня. На жаль, не завжди нам щастить із сусідами й іноді вони можуть створювати зайві проблеми. HOCHU.ua розповість, як діяти у різних випадках, щоб не здуріти й не пересваритися з усіма навколо!

Розглянемо три найчастіші проблеми:

  1. Занадто гучні сусіди.

  2. Сусіди-скандалісти.

  3. Занадто настирливі сусіди.

Як діяти у кожному з цих випадків - далі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Як вжитися зі своїми сусідами, якщо ви зовсім різні: 3 найчастіші проблеми і як їх вирішити - фото №1

► Гучні сусіди

Постійний шум від сусідів може неабияк дратувати, особливо зараз, коли всі ми на нервах. Якщо ваші сусіди постійно влаштовують гучні вечірки, вмикають музику на повну гучність або взагалі "забивають" на правила і навіть не намагаються поводитися тихо, варто в першу чергу спробувати поговорити з ними. Поясніть, що їхній шум заважає вам спати, працювати чи просто відпочивати. Якщо розмови не допомагають, зверніться до управління будинку або ж до поліції.

Якщо ці варіанти здаються вам малоймовірними і ви не хочете йти на відкритий конфлікт, є й інші методи вирішення проблеми із зайвим шумом від сусідів:

  • Встановіть звукоізоляцію у своїй квартирі;

  • Купіть беруші або навушники із шумозаглушенням;

  • Якщо шум від сусідів заважає вам відпочивати вдень, ви можете спробувати піти на прогулянку або відвідати парк.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

► Сусіди-скандалісти

Як вжитися зі своїми сусідами, якщо ви зовсім різні: 3 найчастіші проблеми і як їх вирішити - фото №2

Життя із сусідами, які постійно влізають у конфлікти та скандали, може бути досить неприємним та навіть стресовим. Важливо знаходити способи врегулювання конфліктів та збереження мирної, тихої атмосфери. У цьому випадку, знову ж таки, варто починати з розмови на рівних тонах (принаймні з вашого боку) та пояснення, чому постійні скандали - це не "ОК".

Якщо ж розмова "не клеїться" і справа йде до відкритого конфлікту, краще буде звернутися до управління будинку чи поліції, аби з сусідами-скандалістами провели профілактичну бесіду. До речі, краще буде записати скандал на відео або на диктофон - це може знадобитися вам, якщо ви вирішите раз і назавжди розібратися з цією проблемою.

► Занадто настирливі сусіди

Цей вид сусідів може бути нічим не кращим за скандалістів та гучних людей у вашому домі. Якщо ваші сусіди постійно заглядають до вас без попередження, просять гроші або продукти чи навіть просто не дають вам спокою, вам варто встановити особисті кордони. Поясніть їм, що ви цінуєте їхню дружбу, але вам потрібно більше особистого простору та вільного часу. Пам'ятайте, що "Ні" - це повна відповідь і додаткових пояснень вона не потребує.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що значить "не образити, а допомогти". Наша стаття присвячена тому, що таке конструктивна критика та як її використовувати у житті.