Фонова тривога: шукаємо плюси та мінуси в дискомфортному стані

Психологія
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

У кожній ситуації є позитивні та негативні сторони. Це стосується й емоційних станів людини. Раніше ми писали, як швидко зупинити аб’юзера, а тепер розкажемо про фонову тривогу.

Психолог Анастасія Сотніченко розповіла, що тривога — не завжди негативне почуття. Варто знайти моменти, коли тривожний стан допомагає людині.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зі слів експерта, тривога може бути корисною та шкідливою. Коли ви відчуваєте цей стан і знаєте, що вас чекає небезпека, корисна тривога стимулює знайти вихід із ситуації та рятуватися. Не корисна тривога виникає безпідставно, коли немає ніякої небезпеки.

Фонова тривога: шукаємо плюси та мінуси в дискомфортному стані - фото №1
Freepik

Тривога буде шкодити, якщо через неї вам важко сконцентруватися, працювати чи розслабитися. Через неї людина може уникати інших, сприймаючи будь-які події загрозливими для себе.

Є достатньо розладів, пов'язані з тривогою, і вони потребують діагностики та лікування,

— зазначила психолог.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Фонова тривога: шукаємо плюси та мінуси в дискомфортному стані - фото №2
Freepik

Додала, що помірний рівень тривоги прийнятний. Проте, якщо у вас сформувався “тривожний мозок”, ви будете схильними до переживань більше, ніж інші.

Якщо ви серед них, рекомендую вам прийняти тривогу як природну частину вас, ваших почуттів, та навчитись відрізняти, де ця тривога є вам корисною, де ні, та як її зменшувати,

— розповіла Анастасія Сотніченко.

Важливо: вся інформація медичної тематики, розміщена на сайті HOCHU.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема прийому тих чи інших препаратів, може давати лише фахівець. Якщо у вас проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому не варто бути трудоголіком. Психолог розповів, що робити, аби позбутися цієї звички.

Головне фото: Freepik