ТОП-5 фраз, за які вас або звільнять, або тихо ненавидитимуть на роботі

Бізнес та гроші
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Кожен колектив особливий, адже у різних компаніях сповідують різну культуру. Однак у всіх робіт на світі є одна спільна характеристика: працівники хочуть почуватися у своїй тарілці й розуміти, що вони корисні та мають однодумців. Якщо цього не буде, навряд чи людина довго протримається на будь-якій посаді (що вже неодноразово було доведено на практиці).

Часом причиною конфлікту на робочому місці стають "безневинні" фрази, якими розкидаються колеги. Чого не слід говорити в офісі, якщо не хочете стати  тим, кого усі тихо ненавидять, або ж взагалі опинитися першим у списку на звільнення, розповідає  Ukr.Media . Це 5 найчастіших фраз, які завдають непоправної шкоди вашій репутації - від них на роботі краще відмовитися раз і назавжди.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Фрази, за які вас ненавидітимуть на будь-якій роботі:

  1. "Мені за це не платять". Якщо вас попросили з чимось допомогти, а ви відповідаєте таким чином, ні на що хороше можете не розраховувати. А якщо це взагалі ваша коронна фраза - бути біді. Звісно ж, ніхто не любить виконувати зайву роботу, але часом спробуйте поставити себе на місце інших людей - ви ж, мабуть, теж спеціаліст далеко не у всьому?.. Йдеться про командну роботу і тут важливо бути командним гравцем, готовим допомогти і підстрахувати у разі необхідності.

  2. "Нема за що" . Здавалося б, а що тут такого? Так же багато хто відповідає. Та насправді все не так просто і різниця криється в деталях. Замість цієї фрази краще скажіть: "Будь ласка", "Прошу", "Була рада допомогти". Так ви покажете людині, що вам дійсно не складно і при цьому не будете знецінювати власного внеску у виконання спільної роботи.

  3. "Працюю з ідіотами" . Тут все очевидно - мало кому сподобається почути про себе таке! Взагалі старайтеся негативно не висловлюватись на робочому місці ані про колег, ані про начальство, ані про інші аспекти роботи, які вас уже відверто дістали. По-перше, навіть у стін є вуха, по-друге, одного прекрасного дня хтось обов'язково згадає усе, що ви сказали, і навіть додасть трохи від себе.

  4. "Я спробую". Надзвичайно погана фраза у спілкуванні з керівником. Якщо вам доручають щось зробити, на таку відповідь шеф не очікує. Краще просто мовчки кивніть, а не доводьте його до сказу такого роду фразами, бо кожен керівник хоче мати у колективі людей, які дійсно готові пробувати, але які при цьому не будуть відповідати настільки пасивно. Пам'ятайте, що впевненість - запорука успіху!

  5. "У мене зараз немає на це часу". У вас дійсно може бути багато задач і мінімум часу на їх виконання. Однак відповідати таким чином - далеко не найкраща ідея. Краще скористайтеся таким хитрим формулюванням: "Давайте поговоримо про це, щойно я розберуся з усіма поточними завданнями!". Так ви покажете, що ви завантажені робою, але готові взяти на себе нові задачі, щойно звільнитесь від інших зобов'язань. І, до речі, це вже не схоже на хамство. Одні плюси, погодьтесь!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми розповідали про  50 цікавих ідей використати обідню перерву з користю. Виявляється, цього часу цілком достатньо і щоб пообідати, і щоб зайнятися чимось цікавим і корисним, а не просто просидіти годину у прострації над власною тарілкою.