Один в полі не воїн: як чоловіку ефективно працювати в жіночому колективі

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Зображення чоловіка у жіночому колективі
Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

Що робити, якщо на роботі справжній "гарем"?

Робочий колектив - це свій особливий світ з правилами, законами і встановленими звичками. Відношення до нового співробітника може суттєво відрізнятися залежно від того, чоловік прийшов працювати, чи жінка.

Важливо з перших днів встановити власні кордони, показати свою відповідальність, працьовитість і ставитися до усіх однаково доброзичливо, радить 7ya.org.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У кожному колективі завжди працюють: мамочка, квіточка, журналіст і вічний організатор.

Мамочка. Досвідчений працівник з мудрими порадами якої, потрібно змиритися. Вона знає найкращий рецепт борщу і чудово розбирається у документації.

Квіточка. Молода, юна особа, яка спрямовує всі сили на кар'єрний ріст і не зупиниться через перешкоди.

Журналіст . Її завжди видає нестримний ентузіазм, блискучий погляд і тисячі питань за хвилину. Вона розпитує про всі аспекти вашого життя, тому добре обдумуйте всі відповіді.

Організатор. Завжди у курсі всіх важливих подій. Пропонує відзначати важливі заходи і постійно збирає кошти на дні народження і ювілеї.

Як вжитися чоловіку у жіночому колективі

Будьте готові до проявів особливої уваги та надмірної опіки. Чоловіка у такому колективі зазвичай цінують і підгодовують. Але щоб жінки не повстали проти вас, дотримуйтеся таких правил:

Багато розмовляйте. Жінки люблять спілкування на різні теми, тому, щоб зійти за свого, активно підтримуйте розмову.

Будьте активним слухачем . Іноді жінкам потрібно виговоритися, тому, слухайте, ставте питання і кивайте у такт розмові. Головне, не заснути під час цього монологу.

Відмовтеся від лихослів'я. Слова-паразити і лайка не подобаються прекрасній половині людства, тому слідкуйте за своєю мовою.

Будьте тактовні. Уникайте критики, або робіть це з обережністю. Жінки надто вразливі, особливо, якщо це стосується зовнішності.

Не розкидайтеся компліментами. Хвалити доречно за досягнення і здобутки, а не за одяг чи макіяж.

Кохання на роботі недопустиме. Намагайтеся уникати флірту і закоханості, адже це значно погіршить відносини з колективом.

Повага. Цінуйте у жінках професіоналізм і цінуйте за загальнолюдські якості, тоді отримаєте таке ж відношення до себе.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про правила виживання у жіночому колективі для жінок. Яких помилок потрібно уникати, щоб швидко зійти за свою.