Після масованого обстрілу 8 травня графіки відключень повертаються? Стало відомо, яка ситуація в областях

Важливо знати
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Енергетик відновлює елетромережі, фото
Колаж Хочу!

Що відомо станом на ніч 9 травня

У ніч проти середи, 8 травня, росія здійснила чергову терористичну атаку проти мирного населення України. Військові країни-терориста вкотре обстріляли енергетичну інфраструктуру, сподіваючись залишити українців без електроенергії. На це вже відреагував президент Володимир Зеленський. Чи спричинить ця атака повернення графіків відключення світла по всій Україні та в окремих регіонах? Відповідь знайдете у нашому матеріалі!

Ситуація по регіонах наразі стабільна. Однак відомо, що деякі області постраждали більше за інші. Чи будуть відключення світла на Київщині та у столиці зокрема, у Львові, Рівному, Дніпрі, Одесі, Вінниці, на Волині та в інших областях, інформує сайт “РБК-Україна”, спираючись на дані обласних військових адміністрацій, Міненерго та офіційних сторінок обленерго.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вінницька область

Начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов повідомив, що в області були влучання по об'єктах енергетичної інфраструктури. Ще у першій половині дня компанія " Вінницяобленерго " отримала команду від "Укренерго" обмежити споживання потужності для непобутових споживачів 18:00 до 23:00 . Для промислових підприємств застосовуватимуть графіки на 5 черг.

Для побутових споживачів у Вінницькій області графіків відключення світла наразі немає.

Волинська область

Влучань в області не було. Проте, через масовану ракетну атаку почалися перебої зі світлом та водою у Нововолинську — місті, що знаходиться біля Львівщини. Через це " Волиньобленерго " змушена була запровадити графіки відключення електроенергії для промислових споживачів з 18:00 до 23:00 — так само в 5 черг.

До побутових споживачів графіки планового відключення світла наразі не діють.

Дніпропетровська область

Дніпровщину уночі 8 травня росіяни атакували не лише ракетами, а й шахедами. Станом на 1 год ночі 9 травня на офіційному сайті ДТЕК “Дніпровські електромережі” про запровадження графіків відключень світла не йдеться.

Донецька область

Оператор ДТЕК "Донецькі електромережі" також не публікує даних про запровадження планових відключень електроенергії в області.

Житомирська область

В “Житомиробленерго” 8 травня повідомили , що через дефіцит потужності "Укренерго" видало розпорядження про застосування графіків відключень електроенергії для промислових споживачів — з 18:00 до 23:00. Побутових споживачів це не стосується.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Закарпатська область

"Закарпаттяобленерго" попереджає , що з 18:00 до 23:00 почали застосовуватися графіки для певного переліку підприємств. Щодо побутових споживачів, то на 9 травня планових відключень електроенергії в області не планується .

Запорізька область

В області були влучання: пошкоджено об’єкти у 4 районах Запоріжжя. У "Запоріжжіобленерго" зауважили , що вранці понад 2,5 тис. абонентів лишилися без світла, втім, ремонтні бригади усе швидко виправили. Та попри це, з 18:00 до 23:00 для юридичних споживачів таки запровадили графіки обмеження потужності. Населення ці зміни наразі не стосуються.

Івано-Франківська область

В області зафіксували ворожі “прильоти”, через що виник дефіцит в енергосистемі. Це призвело до запровадження обмежень з енергопостачання для бізнесу та промисловості, інформує "Прикарпаттяобленерго". Графіки відключень світла, розраховані на 5 черг, були запроваджені 8 травня з 18:00 до 23:00.

Київ

Попри потужну ракетну атаку, спрямовану в т.ч. й на столицю, обійшлося без руйнувань. За даними оператора ДТЕК "Київські електромережі", про повернення планових відключень світла у Києві наразі не йдеться.

Київська область

Київщину минулої ночі атакували не тільки крилаті ракети, а й шахеди. У певний момент проблеми з енергопостачанням таки виникли, однак ситуацію вдалося виправити ще до 07:30. Інформації щодо запровадження графіків відключень світла на сайті ДТЕК "Київські регіональні електромережі" наразі немає.

Кіровоградська область

В Олександрійському районі було влучання по об'єкту критичної інфраструктури, через що " Кіровоградобленерго " з 18:00 до 23:00 запровадило графіки відключень світла для непобутових споживачів. До побутових споживачів графіки на цей момент не застосовуються.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Львівська область

“Прильоти” минулої ночі зафіксували відразу у двох районах області — Червоноградському та Стрийському. На офіційному сайті оператора "Львівобленерго" інформації про графіки планових відключень світла в області немає.

Миколаївська область

На офіційній фейсбук-сторінці “ Миколаївобленерго ” під вечір 8 травня з’явилася інформація про застосування обмежень з електропостачання для юридичних споживачів — з 18:00 до 23:00 . Про побутових споживачів не йдеться.

Одеська область

ДТЕК "Одеські електромережі" на офіційному сайті опублікувало повідомлення, згідно з яким, станом на 8 травня всі клієнти отримують електроенергію без обмежень.

Полтавська область

В області було влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі. Через це на офіційному сайті "Полтаваобленерго" спершу з’явилося повідомлення про те, що “у зв’язку з масованими обстрілами вночі 8 травня, для проведення аварійно-відновлювальних робіт, 8 та 9 травня 2024 року будуть знеструмлені споживачі правобережної частини м. Кременчука та Кременчуцького району”, а пізніше з’ясувалося , що під відключення 8 травня потрапили також підприємства. Обмеження потужності були застосовані з 18:00 до 23:00 у 5 черг.

Рівненська область

8 травня Рівненщина отримала команду про запровадження графіків обмеження потужності для промислових об'єктів у період з 18:00 до 23:00 . При цьому в "Рівнеобленерго" наголосили , що графіки відключень наразі не стосуються побутових споживачів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сумська область

Після нічної атаки в Сумах зафіксували дефіцит електроенергії. Інформації про можливі відключення світла "Сумиобленерго" наразі не надає.

Тернопільська область

В "Тернопільобленерго" попередили про запровадження графіка відключення світла для промислових споживачів із 18:00 до 23:00 . Побутових споживачів це наразі не стосується.

Херсонська область

У Херсоні вранці були тимчасові перебої з електрикою та водою. Однак інформації про графіки планових знеструмлень у Херсонській області наразі немає.

Харківська область

Згідно з повідомленням Міненерго , в області, крім обмежень для промисловості з 18:00 до 23:00, передбачені також графіки планових відключень для побутових споживачів.

Хмельницька область

"Хмельницькобленерго" повідомляє про застосування обмежень з 18:00 до 23:00 для промислових споживачів електроенергії. Критичної інфраструктури, а також побутових споживачів це наразі не стосується.

Черкаська область

Згідно з розпорядженням НЕК “Укренерго” 8 травня з 18:00 до 23:00 по Черкаській області запровадили графіки обмеження потужності для непобутових споживачів електроенергії . Про це повідомили в " Черкасиобленерго ". Побутових споживачів ці зміни не торкнулися.

Чернівецька область

"Чернівціобленерго" про відключення світла не повідомляли.

Чернігівська область

За даними “ Чернігівобленерго ”, згідно з розпорядженнями диспетчерської служби НЕК “Укренерго” 8 травня з 18:00 до 23:00 в Чернігівській області запровадили графіки обмеження потужності (ГОП) для непобутових споживачів . Побутових споживачів графіки відключень поки не стосуються.

Більше про ймовірність повернення графіків відключень світла для населення — у свіжому випуску “ Суспільного ” 👇

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як правильно вмикати електроприлади після відключень електроенергії , щоб не зіпсувати техніку. На сьогодні про це варто знати кожному.