Традиція чи забаганка? Чому весільна сукня має бути білою

Езотерика та астрологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото наречена у день весілля
Фото: колаж Хочу!

Важко уявити наречену у сукні якогось іншого кольору, окрім білої

День весілля один з найважливіших у житті дівчини. Тому наряд має бути особливим та таким, який запам’ятається. Традиційно сукня нареченої має бути білосніжною чи у повітряних відтінках близьких до білого: бежевого, кремового, нюдового, сріблястого чи лавандового.

Ми звикли, що вбрання нареченої завжди біле, проте так було не завжди. Ця традиція з’явилася нещодавно. На Русі дівчата виходили заміж у червоній сукні, а жінки Середньовіччя вибирали яскраві кольори на весілля, розповідає podskazok.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

У Великобританії аж до XIX століття традиційними кольорами для нареченої були блакитний або рожевий і тільки королева Вікторія перша, яка одягла білосніжне весільне плаття на своє весілля у 1840 році.

Народні прикмети щодо білого кольору сукні

Символ чистоти. Початок нового життя і вірність чоловіку до кінця.

Світла енергія. Біле весільне вбрання означає світлу радість події та початок щасливого сімейного життя.

Оберіг. Захист від злих сил, пристріту, поганих заздрісних очей. Допомагає вберегтися від неприємностей у шлюбі.

Притягує увагу. Це особливе свято для нареченої і саме вона має бути у центрі уваги. Гості знають, що не бажано одягати білий одяг на церемонію одруження, адже це прояв поганих манер.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У наш час можна обрати сукню будь-якого кольору. Для України символічно стало бути на весіллі у вишитих сукнях та сорочках, а подекуди навіть усі гості приходять у вишиванках, адже це наші традиції, а українські дизайнери створюють неймовірне весільне вбрання.