Які шини краще обирати взимку: надати перевагу вузьким чи широким

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

За використання літніх шин у зимовий період передбачено штраф. Тому при виборі зимової гуми потрібно знати, які підійдуть краще для автомобіля.

Коли справа доходить до вибору, водіїв турбує питання ширини шин. Які краще підійдуть для дороги взимку: вузькі чи широкі, розповідає avtomir.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Які шини краще обирати взимку: надати перевагу вузьким чи широким - фото №1
Фото: volynnews

Коефіцієнт зчеплення коліс на зимовій дорозі залежить від температури повітря, якості снігу та малюнка протектора шин.

  1. Для водіїв з малим досвідом, взимку вузька шина краще.

  2. Якщо ви часто рухаєтеся дорогами з поганою якістю покриття та нерегулярним чищенням снігу, вибирайте з вужчим протектором.

  3. При оцінці прохідності перевага  на боці вужчих шин – машина ріже снігові замети впевненіше. А на широких вона стикається з підвищеним опором.

  4. Вужчі шини мають менше шуму і м’якше приймають дорожні нерівності.

  5. Але, на хороших дорогах взимку ширша шина краща, але вона не любить пухкого снігу.

  6. Широка шина краще гальмує.

Джонатан Бенсон з Tire Reviews придбав чотири комплекти шин Hankook для тестового BMW 3 Series, для експерименту з перевірки переваг та недоліків шин різної ширини. Ширина шин варіювалася від 205 до 275 мм, при цьому 205-ті встановлювалися на 16-дюймові колеса, 225-і – на 18-дюймові, а 255-і та 275-і – на 19-дюймові диски.

За результатами найвужча шина краще розганялася, але гірше гальмувала. Що стосується часу проходження кола, то найкращими виявилися шини середньої ширини 225 мм. При цьому всі результати були настільки близькі, що для звичайного водія різниця була б зовсім непомітною.

Обираючи зимові шини для свого авто найкраще опиратися на рекомендації  заводу-виробника автомобіля та встановлювати шини тієї розмірності, яку пропонує виробник – адже вона підібрана інженерами та найкраще підійде саме для вашої машини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про головні ознаки зношеності шин . На що звертати увагу, щоб визначити ознаки зносу і зрозуміти, коли пора їх міняти.

Головне ото: versii