Не впав, заряджений, але не вмикається? Як "реанімувати" айфон самостійно

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото людина тримає айфон
Фото: iphones

Ввімкнути "айфон", якщо не вмикається, можна самостійно

Відомо, що смартфони фірми Apple можуть швидко розряджатися та не вмикатися на морозі. Але що робити у випадку, якщо на вулиці тепла погода, телефон був повністю заряджений, не пошкоджений, але перестав вмикатися. Не поспішайте нести гаджет до сервісного центру, спробуйте оживити його самостійно.

При ситуації, коли смартфон не вмикається, потрібно здійснити кілька дій, щоб виявити несправність. Особливі навички майстра вам не знадобитися, варто лише мати два різні зарядні пристрої: до вашого телефону та інший. Тільки переконайтеся, що зарядні пристрої справні та беріться до справи, пропонує unian.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Яку дію виконати, якщо “айфон” не вмикається

Для початку поставте телефон на зарядку та зачекайте 10 хвилин. Якщо жодних змін ви не помітили, повторіть операцію, але вже з іншим зарядним пристроєм. Телефон далі не реагує? Спробуйте очистити роз'єм від пилу та дрібних частинок, які могли туди потрапити та перешкоджають заряджанню. Для цього намотайте на зубочистку трішки вати чи бинт і акуратно очистіть отвір. Тоді спробуйте знову зарядити "айфон".

Якщо телефон не реагує на заряджання

Спробуйте застосувати примусове перезавантаження. Коли телефон молодший за 7, натисніть та одночасно утримуйте кнопку "Home" і блокування пристрою до моменту появи логотипа Apple. З "айфоном" 7 і "7 Plus" потрібно діяти так натиснути одночасно кнопку зменшення гучності та блокування пристрою.

Перезавантаження iphone 8-15, при не вмиканні

  • швидко та чітко натискаєте та відпускаєте кнопку збільшення гучності;

  • таку ж маніпуляцію проводите з кнопкою зменшення гучності;

  • затискаєте та тримаєте кнопку блокування екрана.

Примусове перезавантаження добре спрацьовує у разі апаратних чи програмних збоїв. Якщо з'являється логотип, але система не завантажується, тоді смартфон потрібно відновлювати. Якщо жодна з проведених дій не дала жодного ефекту – варто звернутися до сервісного центру.

Чому не вмикається iphone

  • Вийшла з ладу батарея;

  • наявні механічні пошкодження;

  • не працює контролер живлення;

  • смартфон бракований.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, які дії виконати, якщо телефон не перейшов на літній час автоматично. Відновити своє “володіння часом” ви зможете за кілька секунд простими діями.