Як записати розмову на телефоні: чи є така можливість на iPhone і що робити з новими версіями Android?

Гаджети та авто
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Запис телефонної розмови, фото
Фото: wookie.com.ua

Ділимося найпростішими способами записати важливу розмову, навіть якщо ваш телефон - проти цього

У нашому телефоні є безліч “секретних” функцій , про які більшість користувачів навіть не здогадуються. Однак запис розмови — точно не одна з них. На нових смартфонах такої функції ви не знайдете, а в iPhone її взагалі ніколи навіть не було. Однак можливість записати телефонну розмову усе-таки є! Деталі — вже у нашому матеріалі.

За даними сайту mobileplanet.ua , найчастіше люди цікавляться тим, як записати телефонну розмову на Android-пристрої чи iPhone з двох причин: коли йдеться про необхідність записати ділову розмову, щоб не упустити деталей; коли потрібно записати розмову з людиною, яка порушує ваші права або має намір вам нашкодити. Проте ви завжди повинні пам’ятати: згідно з чинним законодавством, кожен громадянин України має право на збереження конфіденційності телефонних розмов (це гарантує ст. 31 Конституції України та низкою інших законів). Тому ви завжди зобов’язані попереджати людину про те, що ви записуєте розмову з нею.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як записати телефонну розмову без установки спеціальних програм

У більшості пристроїв, які працюють на старих версіях операційної системи Android, є функція запису розмови. Проте це стосується тільки досить старих моделей смартфонів. На такому пристрої достатньо під час здійснення дзвінка зайти у меню виклику (натиснути три крапки) і знайти та натиснути відповідну кнопку (зазвичай це значок динаміка).

Записана розмова автоматично збережеться у програмі “Диктофон”. Знайти запис можна за адресою “sdcard/PhoneRecord”. Іноді записи розмов з’являються навіть у ваших файлах із музикою.

Запис розмов на Android за допомогою спеціальних програм

Якщо у вас новіша версія смартфона, щоб записати розмову, вам доведеться завантажити спеціальну програму через Google Play Market. Ось 3 програми, які мають найбільшу популярність, та принцип їх дії.

#1. TapeACall

Безкоштовно ця програма відтворить лише першу годину ваших розмов. Далі за її використання доведеться платити. Інструкція з користування програмою TapeACall:

  • Завантажте і запустіть програму;

  • Оберіть функцію “Запис”;

  • Натисніть “Виклик”, а потім “Додати” й оберіть людину, розмову з якою вам необхідно записати;

  • Щойно абонент підніме слухавку, натисніть “З'єднати” — ця дія активує режим запису розмови.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

#2. Call Recorder

Одна з найпростіших програм для запису дзвінків. Достатньо завантажити програму та відразу зайти у “Налаштування”, де обрати потрібну функцію: автоматичний запис для вхідних або вихідних дзвінків. Тут же можна додати винятки (список контактів, розмова з якими записуватися не буде), а також встановити PIN-код для доступу до ваших записів.

Усі створені записи зберігатимуться у папці цієї програми. Це безкоштовний додаток, чи не єдиним мінусом якого є велика кількість реклами (її можна прибрати, придбавши платну версію).

#3. Smart Call Recorder

Така ж проста у користуванні програма, як і попередня. Єдина відмінність: у налаштуваннях вам потрібно буде вказати, як саме записувати ваші розмови — за допомогою динаміка чи мікрофона.

Як записати розмову на iPhone і чи можливо це?

Власники айфонів чудово знайомі з політикою компанії Apple: вона неухильно дотримується авторських прав та чинних законів. Тому пристрої, що працюють на базі операційної системи iOS, не мають функції запису телефонних розмов.

Втім, існують певні варіанти обходу цієї заборони. Йдеться про спеціальні програми, які можна використати для запису розмови під час конференц-зв'язку або з'єднання абонентів за допомогою мережі Інтернет. Ці програми платні і, повторимося, навіть вони не здатні записувати звичайні розмови телефоном (з’єднання за допомогою стільникового зв'язку).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про 7 дивовижних лайфхаків для телефона . Вони допоможуть використовувати ваш гаджет на повну, значно спростивши вам повсякденне життя!