Пом'яли авто? Не хвилюйтеся, спробуйте відремонтувати самостійно

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото вм'ятина авто
Фото: bezvmyatin

Полагодити пошкодження авто можна самостійно

Іноді при складнощах паркування чи недостатніх навичках водіння можна злегка пошкодити авто. Проте деякі вм’ятини чи незначні подряпини від каміння з-під колеса можна полагодити самостійно та не поспішати одразу їхати до майстра.

При складних вм’ятинах доведеться звертатися у майстерню. А от незначні деформації металу чи покриття від зіткнення з іншим тілом цілком можна виправити самостійно, розповідає santeplusmag.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Незначні вм’ятини можуть значно погіршити зовнішній вигляд автомобіля. Існує мінімум 3 способи, як виправити їх своїми руками.

Окріп. Висока температура води дозволяє металу кузова повернутися у первинне положення, зокрема цей спосіб діє на пошкодженнях деформації капота. Потрібно залити вм’ятину на 10-15 секунд гарячою водою, а далі за допомогою присоски повернути кузов у вихідне положення. Якщо пошкодження глибоке - повторити процедуру кілька разів.

Фен для пластику. Нагрійте вм’ятину гарячим феном на максимальній потужності. Коли пластик нагріється - візьміть балончик зі стисненим повітрям, струсіть його та почніть обприскувати пошкоджену ділянку. Холодне повітря допоможе стиснути пластик і розм’якшить вм’ятину.

Набір для видалення вм’ятин. Ці доступні набори спеціально розроблені для ремонту більшості незначних вм’ятин. Він згодиться на майбутнє, щоб виправити незначні вм’ятини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як помити шини авто якісно і швидко. Адже можна зробити ефективний шампунь для шин вдома, самостійно.