Можна лишитися з пустим гаманцем: як деякі готелі "розводять" туристів на гроші

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото рецепшн готелю
Фото: vkedahpoparizhu

Потрібно враховувати непередбачені витрати при заселенні у готель

Можна довго порівнювати різні готелі, читати відгуки на сайтах та обирати найзручніше місце для ночівлі у подорожі. Але туристи не застраховані від прихованих витрат, про які готель не повідомляє, що приваблива ціна - це лише частина від загальної суми.

Приховані витрати на готель можуть зіпсувати враження від поїздки та спотворити складання бюджету, адже рідко коли туристи підозрюють про перевитрати, розповідає fastercapital.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які додаткові витрати слід враховувати:

Плата за паркування . Багато готелів стягують щоденну плату за паркування, лише деякі з них можуть надавати безплатну автостоянку, але важливо перевірити це перед бронюванням.

Курортний збір. Багато готелів стягують щоденний курортний збір, який покриває такі зручності, як Wi-Fi, доступ до басейну та спортзалу, навіть якщо ви не користуєтеся жодною з цих послуг. Щоб уникнути цього, шукайте готелі, де їх не стягують, або бронюйте безпосередньо в готелі та дізнайтеся, чи можна скасувати курортний збір.

Податки . У деяких містах готельні податки можуть становити 15%. Ці податки часто не входять у початкову вартість номера, тому перевірте веб-сайт готелю або зателефонуйте безпосередньо в готель, щоб запитати про податки.

Оплата за бронювання. Деякі веб-сайти бронювання готелів стягують комісію за бронювання, яка не розголошується доки ви не будете готові виїхати, і вони можуть швидко збільшитися, якщо ви бронюєте кілька готелів.

Покращення номера. Кращий номер або вид оплачується додатково. Щоб заощадити, шукайте готелі, які пропонують безплатне підвищення категорії, або бронюйте безпосередньо в готелі та запитайте, чи є можливість доступних покращень.

Зручності у номері. Пляшкова вода, закуски та туалетні приналежності у деяких готелях не входять у вартість. Щоб уникнути плати за зручності в номері, візьміть із собою власні закуски та туалетно-косметичні засоби або запитайте в готелі, чи пропонують вони безплатні продукти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали на які речі звертати увагу при заселенні у готель. Адже іноді бувають такі місця, що краще вже ночувати на вулиці.