Боїться висоти та не дозволяє дітям дивитися фільми, у яких грає: 8 цікавих фактів про Кілліана Мерфі

Зірки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Кілліан Мерфі, фото
instagram.com/marcogrob

Що варто знати про оскароносного актора з крижаним поглядом

Ірландський актор Кілліан Мерфі нещодавно поповнив свою колекцію нагород Оскаром за найкращу чоловічу роль у фільмі "Оппенгеймер". Мерфі володіє багатогранним талантом, здатним зіграти різноманітні ролі — від терориста до трансгендера. Проте він є одним з найзакритіших акторів сучасності, який всіма можливими способами уникає публічності. 

Проте нашій редакції вдалося розкопати кілька цікавих фактів з життя Мерфі. Читайте!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

8 цікавих фактів про Кілліана Мерфі

Кілліан Мерфі народився 25 травня 1976 року в Дугласі. Знак Зодіаку — Близнюки. Вік 47 років.

Мерфі міг стати юристом. Батьки відправили його навчатися на юридичний факультет, однак він відчув, що це — не його історія, та почав займатися музикою.

До акторства Кілліан прийшов не одразу. Спочатку він грав зі своїм братом та хотів стати музикантом. Карєра актора розпочалася з ролі у п'єсі "Диско свині".

Фільмографія Кілліана Мерфі неймовірно багата. А ще практично кожна його роль високо відзначається критиками. Ви могли бачити його у стрічках “Нічний рейс”, “Сніданок на Плутоні”, “Початок”, “Темний лицар”, “Гострі картузи” та “Дюнкер”.

Кілліан Мерфі, фото
Кадр з фільму “Темний лицар”
Кілліан Мерфі в ролі Тома Шелбі, фото
Кадр з серіалу “Гострі картузи”

Мерфі багато років був вегетаріанцем. Свої харчові вподобання йому довелося змінити заради ролі в серіалі "Гострі картузи". Режисер порадив йому почати їсти м'ясо, щоб набрати більше м'язів.

Як можна здогадатися, Кілліан готовий практично на все заради ролі. Актор боїться висоти, але цей страх йому доводиться долати щоразу під час зйомок. А ось заради ролі в фільмі “Сніданок на Плутоні” Мерфі пішов на епіляцію — йому видалили волосся з грудей та ніг.

Кілліан Мерфі в ролі трансгендера, фото
Кадр з фільму “Сніданок на Плутоні”

Кілліан Мерфі поліглот. Він вільно володіє англійською, французькою, ірландською та шотландською мовами.

Кілліан Мерфі однолюб. Своє особисте життя актор тримає під сімома замками. Відомо, що він одружений з художницею Івонн Макгіннесс, яку називає своєю найбільшою підтримкою. Пара познайомилась в 1996 році. Подружжя виховує двох синів — Малаші та Арона. Сім'я зірки часто супроводжує його на червоних доріжках.

Getty Images
Getty Images
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали цікаві факти про Мстислава Чернова . Дізнайтеся більше про українського режисера, який приніс Україні перший Оскар.