Про роботу в податковій, свій псевдонім та шлях до мрії: ексклюзивне інтерв'ю співачки TEREN

Інтерв'ю
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Фото: пресслужба TEREN

Ділимось цікавими деталями з життя талановитої співачки

Український шоубізнес швидко наповнюється новими іменами, а їхні пісні одразу закохують в себе серця слухачів. TEREN — одна з таких зірок. Ця співачка вирізняється щирістю, відвертістю та неймовірним талантом.

Її пісні вже заслуховують до дірок в соцмережі ТікТок, однак про Марію Терен (справжнє ім'я зірки) відомо не так багато. В ексклюзивному інтерв'ю для Хочу! співачка розповіла про своє життя та кар'єру. Читайте далі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

• Яке ваше справжнє ім'я і чому ви обрали саме такий псевдонім?

Моє імʼя Марія. З псевдонімом все просто: я хотіла, щоб він був дотичним до музики, але не в очевидний спосіб, не прямолінійно.

Моя бабуся була дуже співоча. Пам’ятаю, в дитинстві ми разом багато співали українських народних пісень. Коли я обирала сценічне ім’я, одразу ж поринула в ці пісні, почала в них шукати щось для себе. Тоді, спала на думку пісня "Цвіте терен", а цей твір є одним з моїх найулюбленіших, і в цю мить у мене аж подих зупинився, я подумала наскільки це красиво. Почала дивитися символізм слова “терен”. По-перше, виявилось, що ця рослина лікує, вона має цілющі властивості, а я живу з упередженням, що музика лікує — принаймні це відбувається в моєму житті. По-друге, терен дуже гарно квітне, але, так і як троянда, моя улюблена квітка, він колючий. Це все зібралось у купу, залишалось тільки одне питання: "Марія Терен чи просто TEREN?". Я обрала друге. Коли ця пісня спала на думку, тоді інших варіантів вже було.

• Розкажіть про себе: скільки вам років, чи ви одружена, на кого навчалися?

От саме нещодавно виповнилося 28 років. Я неодружена, дітей немає. Чим я тільки не займаюсь (сміється) . За освітою я юрист. Навчалася у податковому, а магістратуру закінчила за фахом фінансове право. 

Марія Терен, фото
Фото: пресслужба TEREN

Працювала і, до речі, досі працюю в IT-компанії HR-менеджером. За фахом я, по суті, не працювала, але проходила практику в виконавчій і в податковій службах. Я обожнювала кримінальний процес, поки навчалася, і навіть мріяла бути суддею. Але після практичного досвіду я просто розчарувалася. І невеличкі мрії, які будувала впродовж отримання бакалаврату, вони просто розсипалися дуже швидко і болісно. 

• А чим ви займаєтесь, окрім музики? Які у вас захоплення?

Я аж "зависла" на цьому питанні, бо я настільки довго вважала музику, своїм хобі, поки працювала HR, що зараз я відчуваю "error" (сміється) .

Насправді одне з моїх захоплень — верхова їзда. Але займаюсь цим, на жаль, не так часто, як хотілось би. Хоча інколи їду в рідне місто, бо там є чудова стайня. Для мене це і терапія, і задоволення, і спорт. 
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

• Як давно ви професійно займаєтесь музикою?

Все життя, просто етапами. Я пам'ятаю, коли ходила в садок, мама мене відвела на прослуховування в місцевий музичний гурт. Там були діти віком чотирьох-п'яти років: нас вчили, ми співали, нам шили костюмчики, активно виступали. Далі був інший гурт — вже в школі. Потім я вступила до музичної школи та паралельно закінчувала освіту за фахом піаніно. 

Далі був "провал", бо спочатку я обрала не музичну кар'єру і поки вчилася в університеті, музикою займалася дуже мало, на жаль. Вже по закінченню ВНЗ, коли почала працювати й стала самостійною, я свідомо повернулась у мистецтво. 

Після кожного робочого дня бігла у студію і займалася вокалом для себе. Мої стосунки з музикою по життю можна жартома назвати “кардіограма”. Сподіваюсь, ні, не сподіваюсь, а точно знаю, що далі це буде без стрибків, а пряма в гору.
Марія Терен, фото
Фото: пресслужба TEREN

• Що вас надихає на нові пісні? Про що ваша музика?

Надихає власний досвід та життя, яке живеш. Я думаю, що кожен митець переносить в пісні свій внутрішній світ, а точніше — надає своєму внутрішньому світу матеріальну форму. Пишу я найбільше про кохання, в тому чи іншому вигляді про стосунки на різних їх етапах. Я б сказала, що здебільшого моя музика має інтимний, ліричний характер  — це інтимна лірика.

• Хто з сучасних музикантів — ваш кумир?

Не створи собі кумира (сміється). Ця заповідь працює у моєму житті. Це правда, а не просто якась красива відома фраза. Я насправді не створюю кумирів. Їх у мене немає, але я надихаюсь людьми. 

Перший, хто мені спадає на думку — Артем Пивоваров. Я навіть думала про це, чому саме він, чому з ним я мрію співати, чому йду до цієї мрії. І ось відповідь. Бо він вільний. Він транслює цю якість, здатність, волю, свободу, як ніхто інший, тому це мене вабить. Може, тому що я сама по собі волелюбна та самобутня — така, як він. Тож Артем Пивоваров мене чарує найбільше, окрім того, що він пише класну музику.

• З ким із відомих українських та закордонних артистів ви б хотіли співпрацювати (можливо, навіть створити дует)?

З попередньої відповіді вже ясно, хто з українських артистів — це Артем. А ось з закордонних — це теж такий красивий чоловік, музикант, композитор Two Feet. Він — мій краш, як модно говорити. Я шаленію від музики, яку він робить, його голосу. Якщо я коли-небудь поїду в Нью-Йорк, він буде перший, до кого я буду стукати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А нещодавно TEREN відверто розповіла про чоловіка своєї мрії. Дізнайтеся, якими бачить ідеальні стосунки зірка.