Потап, Wellboy, Parfeniuk, RIDNYI та інші: ТОП-10 музичних новинок цього тижня (ВІДЕО)

Музика
Софія Мельник

Софія Мельник

Журналістка

Нинішній тиждень видався геть не скупим на музичні новинки: в першу чергу, завдяки Дню Святого Миколая, спеціально до якого багато артистів випустили нові треки, а крім того, п'ятниця - традиційний день прем'єр нових соковитих треків! Ми вже розповідали про Олю Полякову, яка знялася у новому кліпі в образі легенди рок-гурту "Queen" Фредді Мерк'юрі. Тепер же Hochu.ua познайомить вас ще з декількома цікавими піснями-новинками.

1. Нерозділене кохання у кліпі "Забий" Wellboy та Parfeniuk

Потап, Wellboy, Parfeniuk, RIDNYI та інші: ТОП-9 музичних новинок цього тижня (ВІДЕО) - фото №1

Український хітмейкер Parfeniuk та улюбленець мільйонів Wellboy обʼєднались у неочікуваному дуеті та презентували спільну пісню "Забий". Це динамічний, але романтичний саунд, який відкриває сезон весни раніше погодних умов.

"Забий" - пісня, як ковток свіжого повітря. Радий, що вийшло реалізувати цю роботу саме у такому вигляді, у якому ви її побачите. Вайбово, лайтово з присмаком весни, або навіть літа. Ми з Parfeniuk передали абсолютну щирість, як і в житті, ви точно відчуєте це!

- поділився Wellboy.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відеоробота "Забий" - це візуальна історія про нерозділене кохання, головних героїв Антона, Іллі та дівчину танцівницю. Окрім, життєвої історії, у новому кліпі переважає естетика кадрів, діджиталізація у дії та динамічні кадри з використанням візуальних ефектів.

2. Потап випустив ліричний трек "Дочекайтесь"

Потап, Wellboy, Parfeniuk, RIDNYI та інші: ТОП-9 музичних новинок цього тижня (ВІДЕО) - фото №2

Нова пісня репера і продюсера Потапа присвячується українкам, які очікують повернення своїх чоловіків та синів, братів та батьків додому з війни. Авторський трек Потапа має ліричне, непритаманне артисту звучання. Його головна мета — передати ті емоції очікування та віри в краще майбутнє, які зараз на душі у багатьох українців.

За словами самого співака, ця пісня присвячується тим, хто переживаючи розлуку, очікує миру та спокою, щоб сміливо почати писати нову сторінку в історії нашої країни:

Ця пісня про те, що навіть відчуваючи почуття розлуки, невизначеності та очікування, в українців завжди на першому місці будуть волелюбність та віра в краще майбутнє.

3. Yulia Ray презентує сингл "Говори"

Нові треки, нове звучання, нові сенси: ТОП-10 музичних новинок цього тижня (ВІДЕО) - фото №1

Співачка Yulia Ray презентує свій перший у 2024 році сингл "Говори". У період святкування дня Святого Валентина й пісень про кохання та розлучення, ця пісня має зовсім інші сенси, адже вона для тих, хто не може знайти мотивацію йти далі та зрозуміти, що йому робити в житті. "Говори" - це історія про те, яке буде щастя для людини, що звільниться від думок навколишнього середовища та буде чітко слухати себе, свої почуття і буде собою.

До речі, уцій пісні співачка зʼєднала шматок своїх рідних болгарських мотивів. За національністю Юлія болгарка, яка народилась в Україні. Рідна мова й традиції - болгарські. Yulia Ray завжди мріяла поєднати дві надзвичайні культури в одне ціле, саме тому початок і кінець пісні вийшли за мотивами болгарських пісень.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

4. TEREN презентувала новий сингл "Твоїм ім’ям"

Нові треки, нове звучання, нові сенси: ТОП-10 музичних новинок цього тижня (ВІДЕО) - фото №2

Самобутня співачка та представниця нової української музики — TEREN, презентує меланхолійно-динамічний сингл "Твоїм імʼям". Це пісня, яка відрізняється від минулого альбому "Не на часі" своєю ритмічністю та жіночою силою.

Я написала цю пісню під час емоційної кризи, коли музика стала своєрідним порятунком,

— зізнається співачка. І додає, що час лікує любовні рани, але іноді звʼязок між близькими людьми буває настільки сильним, що ти продовжуєш бачити людину буквально усюди... Цей трек - це саме про таку історію.

5. У День Закоханих RANYMA представила чуттєву прем’єру "Світ"

Нові треки, нове звучання, нові сенси: ТОП-10 музичних новинок цього тижня (ВІДЕО) - фото №3

Попередня пісня співачки RANYMA під назвою "Не плакат и", несла у собі  патріотичну хвилю музичного вайбу, сьогодні ж виконавиця вирішила достукатися до слухачів  у відвертому треку "Світ". За словами артистки, це не просто пісня, а стан душі. Коли ти розумієш, що відбувається дуже неприємна гра у "третій - зайвий", і що ти, на жаль, в нього не одна.

6. KEKELIA презентує новий відвертий сингл "Вночі"

Потап, Wellboy, Parfeniuk, RIDNYI та інші: ТОП-9 музичних новинок цього тижня (ВІДЕО) - фото №6

Українська артистка, учасниця шоу "Єдиний квартал" та ексведуча програми "ЖВЛ" KEKELIA презентує новий відвертий сингл "ВНОЧІ".

Хук "Вночі" і мелодія приспіву зʼявилися задовго до появи повного треку. Десь 3 роки ця замальовка пролежала, так би мовити, в столі. У цій фразі вже відчувалась самотність, але до кінця не було зрозуміло про що саме ця пісня…

З початком повномасштабного вторгнення стало зрозумілим, що цей трек чекав, на жаль, свого часу,

— говорить KEKELIA.

Пісня стає голосом жінок, які чекають на чоловіків вдома, та меседжем наших військових, які щоночі захищають країну та спокій своїх рідних. Трек відгукується у серцях українців, кожен ділиться своїм болем та сумом і хоче бути почутим, тому пісня стає синглом теплих спогадів у соцмережах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

В один із вечорів я поділилась своїми думками з чоловіком, про те, як це страшно бути в очікуванні коханої людини, життя якої під загрозою. Ми і самі боялися втратити один одного, тому в основі пісні лежать і наші особисті страхи…

"Вночі душа оголена немов ті мечі", "і я знайду тебе в сльозах у своїм плачі, уночі" - це найщемливіші для мене фрази, бо вони відображають не тільки переживання жінки, а й страх чоловіка, який боїться втратити все, що він так любить…

— ділиться співачка.

7. Харків'янка Блінцова Анастасія дебютувала із піснею-закликом "Ми пам'ятатимемо"

Потап, Wellboy, Parfeniuk, RIDNYI та інші: ТОП-9 музичних новинок цього тижня (ВІДЕО) - фото №7

Молода українська виконавиця днями гучно заявила про себе треком "Ми пам'ятатимемо". Ця пісня-заклик — про невичерпну силу та віру, якою наповнене серце кожного українця! Анастасія вкладає свою душу у кожну ноту, створюючи особливу мелодію, яка не не може залишити байдужим.

Просто уважно вслухайтеся в текст і при цьому стежте за музикою, щоб зрозуміти на чому акцент. Весь сенс лежить на поверхні. Зазвичай я висловлююсь дуже прямолінійно,

- заявляє Анастасія Блінцова.

З початком повномасштабного вторгнення співачка знаходилася вдома, у рідному Харкові, і саме події перших місяців війни були сильною інспірацією до створення пісні "Ми пам'ятатимемо". Дівчина ще змалечку була занурена в музичний світ: своє дитинство Анастасія присвятила музичному розвитку, а тепер вона впевнено прагне вдосконалювати та розширювати власні музичні горизонти для підкорення нових вершин.

8. Lazanovskyi | RIDNYI презентував кліп на TikTok-хіт "Вкрала ти" у стилі 80-х

Потап, Wellboy, Parfeniuk, RIDNYI та інші: ТОП-9 музичних новинок цього тижня (ВІДЕО) - фото №8

Український співак Lazanovskyi | RIDNYI (Сергій Лазановський - ред.) презентує нову танцювальну пісню "Вкрала ти". Ще до свого офіційного виходу трек став справжнім народним хітом і зібрав мільйони прослуховувань у мережі.

"Вкрала ти" – це моя довоєнна творчість, яку ми з командою відклали і думали, що вже назавжди. Адже перша її версія лягла в основу іншого хіта – "З С У". Відповідно, повернувшись до неї, ми повністю видозмінили пісню, аби уникнути повторення. І наприкінці січня я прокинувся з відчуттям того, що обов’язково маю показати уривок треку своїм дописувачам у соцмережах.

Фідбек не змусив себе чекати – "Вкрала ти" дуже зайшла аудиторії. Наразі на першому відео  до пісні – понад 1,9 млн переглядів. А загалом ми вже майже 3 млн переглядів ще до старту,

- говорить Лазановський.

Насправді моя творча мрія – аби під пісню "Вкрала ти" робили пропозиції та відзначали весілля. Авжеж, наразі повномасштабна війна і людям не до великих святкувань. Проте кохання живе тут і зараз. Саме воно змушує серце битися частіше, і в першу чергу – у наших захисників. Тому, хлопці, - завжди буду радий з вами розділити момент появи нової української родини,

- підкреслив співак.

9. Ексучасник "Фабрики Зірок" Вася Нагірняк випустив новий трек "Лещата"

Потап, Wellboy, Parfeniuk, RIDNYI та інші: ТОП-9 музичних новинок цього тижня (ВІДЕО) - фото №9

Український співак, волонтер та учасник проєктів "Фабрика Зірок 3" та "Шоу Номер Один" Вася Нагірняк поділився ліричним треком "Лещата" та запрем’єрив кліп до нього. За його словами ця пісня була написана під час грози, у момент романтичного натхнення, вона відображає глибокі емоції та роздуми про кохання:

Мене надихнула історія дівчини, що заплуталась у власних почуттях, кохаючи одруженого чоловіка, і водночас стаючи у лещата своєї власної свободи. Ця пісня — про помилки та неможливість контролювати кохання, а також про силу пробачення та розуміння. Це також і історія про хлопця, який кохає, але залишається непоміченим, продемонструвавши силу та людяність у болючих обставинах.

Співак вже давно не живе в Україні, через декілька років після закінчення телевізійних проєктів він поїхав до Китаю. Але він постійно допомагає ЗСУ, організовує збори та націлений просувати саме українську культуру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

10. Нікіта Кісельов представив нову пісню "В Полоні"

16 лютого найромантичніший співак країни, композитор Нікіта Кісельов презентував нову чуттєву пісню "В полоні". Головна ідея – віра у вічне кохання, яке не знає меж та перешкод, яке витримує випробування часом і відстанню.

Текст пісні розповідає про сум тяги до кохання, яке ніколи не вмирає, радість спогадів та віру у те, що почуття зберігається назавжди. Нікіта Кісельов поділився, що основна емоція, яку він хотів викликати, це надія. Пісня відкриває можливість відчути міцне кохання, в якому час не має значення, а почуття виграють будь-яку війну.

Втратити справжнє кохання неможливо. Всі ми будемо разом з близькими, потрібні час, віра та памʼять. Памʼять про світле почуття, яке дає сили рухатись далі,

– ділиться з нами Нікіта.

Нагадаємо, напередодні новим хітом здивував Макс Барських . Його трек "Slay" мало кого залишить байдужим.

Головне  фото: unsplash.com