Євробачення 2024: де і коли дивитися прямі ефіри. Усі найголовніші деталі міжнародного пісенного конкурсу

Музика
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Євробачення 2024
Фото: eurovision.tv

Вже у травні ми нарешті дізнаємося цьогорічну країну-переможницю

До початку Євробачення 2024 залишилося менше ніж місяць, а це значить, що учасники розпочали ще активнішу підготовку до конкурсу, букмекери пильно спостерігають за їх успіхами, а ми — з нетерпінням чекаємо півфінали та фінал, аби дізнатися імʼя цьогорічного переможця . Де та коли відбудеться головна музична подія Європи, а також як проголосувати за свого фаворита — розповідаємо нижче!

Оскільки торік у Ліверпулі перемогла співачка Loreen, яка представляла Швецію, то цього року Євробачення відбудеться у місті Мальме. Від України, як вже давно відомо, туди відправиться дует Alyona Alyona та Jerry Heil з піснею Teresa & Maria, яку високо оцінює світова спільнота, а разом з тим і букмекери .

Коли відбудеться Євробачення 2024

Перший півфінал Євробачення відбудеться вже 7 травня, другий — 9 травня. Ну а грандфінал, у якому буде обрано переможця — заплановано на 11 травня. Всього цього року на конкурсі буде представлено 27 країн, 15 з яких виступить у першому півфіналі, а інші 16 — у другому. Україна, за результатами жеребкування , виступатиме під номером 5.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Скільки коштує наживо побачити виступ учасників на Євробаченні 2024

Як і завжди, Євробачення — величезний концерт, заради якого єврофани з різних країн збираються в одній глядацькій залі. Для усіх охочих існують різні умови та різні конкурсні дні, а разом з тим, і різні ціни на квитки. Вони варіюються від 145 шведських крон і до 3795 крон, окремо винесені VIP-квитки, ціни на які ще вищі.

  • Перший та другий півфінали (вечірній допрем'єрний показ): 145−795 шведських крон (533−2924 гривень)

  • Перший та другий півфінали (наживо): 525−2395 шведських крон (1930−8808 гривень)

  • Репетиція фіналу: 525−1385 шведських крон (1930−5093 гривень)

  • Пряма трансляція фіналу: 860−3795 шведських крон (3163−13 957 гривень)

Де дивитися Євробачення 2024

За традицією, уся Європа також збереться перед екранами, аби побачити виступи представників країн у реальному часі. В Україні трансляцію вестиме Суспільне на таких діджитал-платформах, як: Youtube Суспільне, UA: Культура, та інші. Окрім того, трансляція з українським перекладом буде доступна в застосунку “ДІЯ”, а в оригіналі її можна буде подивитися на офіційному Youtube-каналі Eurovision.

Голосування на Євробаченні 2024

Цього року організатори вирішили внести деякі зміни щодо процесу вибору переможця конкурсу. Головне правило залишилося незмінним — голосувати за представника своєї країни не можна. Однак на цей раз оргкомітет відкриє лінії голосування не після усіх виступів, як це було раніше, а з виходом першого конкурсанта на сцену. Таким чином глядачі зможуть відразу віддати свій голос за фаворита, не чекаючи кінця шоу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше музичний експерт пояснив стрімке падіння alyona alyona та Jerry Heil у списках букмекерів. Тривалий час представниці України очолювали списки букмекерів, проте після одного виступу їх шанси значно зменшилися.