"Наймасштабніша шахрайська схема": лідер СКАЙ приголомшив сумою, яку в них вкрали

Новини шоубізнесу
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Лідер гурту СКАЙ прокоментував скандал з організатором концертів, який зник з величезною сумою грошей , що призначалася на допомогу ЗСУ. Що про це каже сам Олег Собчук та чи відбудуться все ж таки концерти артистів – усі деталі дізнавайтеся на HOCHU.ua!

В інтервʼю oboz.ua фронтмен гурту СКАЙ розповів деталі того, що сталося. Як виявилося, з організатором афери Тарасом Доненко вони знайомі вже досить давно. Їх співпраця почалася ще півтора року тому, та за цей час вони відпрацювати чимало концертів у співпраці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Проте нещодавно чоловік перестав виходити на звʼязок не тільки з командою гурту СКАЙ, але й іншими артистами, з якими співпрацював. Як повідомляють артисти, Доненко забрав кошти, зароблені з квитків на благодійні концерти та зник невідомо де. Усього тільки команда Олега Собчука втратила близько 3,6 мільйона гривень.

Разом ми зробили близько ста концертів. Тривалий час він виконував свої обов’язки, досить сильно втерся в довіру. А потім у якийсь момент забрав кошти з запланованих наперед концертів у квиткових операторів і зник. Тільки з нас – це близько 3 млн 600 тисяч гривен. Ще є Злата Огнєвіч, Тарас Чубай та Руслана,

– каже Олег Собчук.

За словами артиста, в історії українського шоубізнесу це наймасштабніша шахрайська схема, яка напрацьовувалася тривалий час. Наразі цим питанням займаються органи, яким відомо, що Доненко не перетинав державний кордон та знаходиться десь в Україні.

Сталася наймасштабніша шахрайська схема в нашому шоубізнесі – це стовідсотково. Такого масового "кидка", де було б залучено стільки артистів і фігурували такі суми, не пам’ятаю.
Який алгоритм наших дій? Вже написано заяву на нього, він перебуває в офіційному розшуку. Тим часом до заяви додаються інші – виявилося, що цей чоловік заборгував дуже багато мільйонів гривень різним людям, які виконали роботу, однак не отримали гроші. А ще до того, як він почав займатися шоу-бізнесом, як ми потім дізналися, мав ще один бізнес, де сотням людей теж не заплатив,

– додав фронтмен гурту СКАЙ.

Команда артистів зараз займається питанням того, як все ж таки провести концерти, що були заплановані в рамках їх благодійного туру. Але оскільки шахрай забрав усі кошти, в тому числі й ті, що мали йти на технічні витрати, гурт СКАЙ не має змогу проплатити за концерти. І все ж таки музиканти знайшли спосіб зустрітися з фанатами.

Скасувати концерти і повернути людям кошти не можемо, бо їх немає. Щоб не підвести прихильників, ми взяли на себе відповідальність провести ці концерти. Доклали дуже багато зусиль і дякуємо всім нашим друзям, які допомогли. Наші виступи у Львові та Одесі відбудуться за розкладом. А інші концерти, які були заплановані на січень, мусимо перенести на весну, щоб акумулювати певний бюджет – і таки їх відпрацювати. Тим часом ми сподіваємося, що шахрая знайдуть, він понесе відповідальність,

– зазначив артист.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про розлучення Олега Собчука. Лідер гурту СКАЙ зізнався, чи змінилися його стосунки з дітьми після скандального розлучення.