Стали на захист чи засудили? Зірки, що співпрацювали з Морозюк, прокоментували великий корупційний скандал

Новини шоубізнесу
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Випадково, чи ні, але медійна художниця Соня Морозюк втрапила в перший найгучніший скандал цього року. А все через те, що вона тісно повʼязана з родиною Гринкевичів, яких звинувачують у крадіжці грошей, що призначалися для ЗСУ. Сама дівчина зайняла "оборонну позицію" і запевняє, що не знала про темні корупційні схеми, що відбувалися за її спиною. А от що на цей рахунок думають медійні особи, які особисто знайомі з Сонею – розповідаємо нижче!

Тиждень мовчала, чи вигадувала виправдання? У чому суть скандалу довкола Соні Морозюк

Наприкінці грудня 2023 року працівники Державного бюро розслідувань затримали львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який намагався дати хабар у 500 тис. доларів. Затриманий є одним з найбільших постачальників українського оборонного відомства, проте як виявилося, його тендери збагачували лише власні кишені, водночас обкрадаючи Збройні сили України під час повномасштабної війни. За попередніми оцінками сума збитків може перевищити 1 млрд грн.

Згодом сина Ігоря Гринкевича Романа також запідозрили у протизаконній діяльності, повʼязаної із корупційними схемами. Тоді ж багато питань зʼявилося і до його нареченої, художниці Соні Морозюк. В Мережі почали зʼявлятися чутки, ніби уся її популярність – лише заслуга Романа, а завдяки її картинам сімʼя Гринкевичів виводила оборонні гроші з армії та безпосередньо Міністерства оборони України.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цікаво, що тільки через тиждень після того, що сталося, Соня Морозюк наважилася прокоментувати скандал. За її словами, дівчина стала популярною завдяки своїй праці, а не впливовому нареченому. Адже з ним художниця познайомилася лише пів року тому, а до того вже встигла співпрацювати з артистами, блогерами та публічними особами. Зокрема серед них були Сергій Притула, Володимир Дантес, блогерка Анна Алхім, шоумен Анатолій Анатоліч, ресторатор Євген Клопотенко та інші.

Встали на захист чи засудили? Зірки пригадали свою співпрацю зі скандальною художницею Сонею Морозюк - фото №1
Фото: instagram.com/sonya.moroziuk/

А що стосується статків Романа Гринкевича – дівчина запевняє, ніби не знала нічого про сферу діяльності обранця. Вона, мовляв, не розуміється на його роботі, але підсвідомо відчувала, що це "сіра діяльність". Принаймні, як повідомляє Apostrophe , так Морозюк говорила під час запису одного з подкастів, на який була запрошена.

Мені не подобалася його сфера діяльності. З грошима там все ок, але походження цих грошей... Енергетично мені для мене важливо, щоб партнер займався білими класними справами. Він не наркоман, нічого такого, просто там "сіра зона",

– говорила Морозюк, не називаючи імені чоловіка.

Як на слова та дії Соні Морозюк реагують у Мережі

Проте після заяви Соні Морозюк суспільство розділилося у поглядах. Дехто впевнений, що дівчина не має нічого спільного з величезними корупційними схемами Ігоря Гринкевича та його родини. А от деякі навпаки впевнені, що сама художниця була залучена до розкрадання грошей. Навіть публічні персони, які особисто знайомі з дівчиною, розділилися у своїх поглядах, коментуючи величезний скандал. Дехто став на захист Соні Морозок, а дехто не повірив, що вона могла не знати, чим займається її наречений.

Дантес

Я не засуджуватиму творчість Соні, тому що це — вкусовщина. Не приписуватиму її успіх цим у**анам. Те, що зробив її чоловік з його сім'єю — злочин. І вони для мене такі самі, як і окупанти.
І ще про Гринкевичів. Усі гроші, які у них, подарунки та покупки, які вони робили - у крові захисників та захисниць. Чекаю якнайшвидшого слідства і тривалого сидіння у в'язниці їм,

– зазначив Дантес.

Встали на захист чи засудили? Зірки пригадали свою співпрацю зі скандальною художницею Сонею Морозюк - фото №2
Фото: instagram.com/volodymyrdantes/

Анна Трінчер

Я проти безпідставного хейту, сама його неодноразово переживала і знаю, як це боляче. Але випадок із Сонею Морозюк зовсім інший. Тиждень не коментувати ситуацію, щоб видати пост у стилі "моя хата скраю, нічого не знаю, бо в мене інші сімейні цінності" - це абсурд. Коли твій майбутній чоловік разом із сім'єю обкрадає наших хлопців та дівчат, які прикривають своїми життями їхні ж дупи, а потім купують собі майно на криваві гроші - для мене тут немає місця "я не можу це коментувати, бо це батько мого Ромчика". Тобто він досі її Ромчик! Вибір є у кожної людини, мені дуже хотілося б вірити в те, що вона просто жертва обставин,

– висловилася Анна Трінчер.

Встали на захист чи засудили? Зірки пригадали свою співпрацю зі скандальною художницею Сонею Морозюк - фото №3
Фото: instagram.com/annatrincher_official/

Євген Клопотенко

Договір на 1,54 млрд гривень з будівельною компанією Гринкевича, яка мала постачати одяг ЗСУ. 60% цих грошей було взято собі в кишеню, бо одяг не вироблявся, а купувався в Туреччині. Потрібен максимальний резонанс, щоб справу не зам'яли,

– відреагував Євген Клопотенко.

Встали на захист чи засудили? Зірки пригадали свою співпрацю зі скандальною художницею Сонею Морозюк - фото №4
Фото: instagram.com/klopotenko_chef/

Анатолій Анатоліч

Корупція знищує все, над чим ми працюємо. Від дрібного хабара до 1,5 ярду на ЗСУ. Суспільство не має права бути осторонь. Кожен хабарник повинен розуміти, що шанси "пропетляти" мають бути 1 зі 100, а не як зараз, 90 зі 100. А поки що у них розуміння, що можуть пропетляти, і шанси великі, вони крастимуть і крастимуть,

– написав Анатолій Анатоліч.

Встали на захист чи засудили? Зірки пригадали свою співпрацю зі скандальною художницею Сонею Морозюк - фото №5
Фото: instagram.com/anatoliyanatolich/
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше українська художниця  Соня Морозюк побила рекорд . Її картину придбали за шалену суму, а всі  гроші підуть на 3 ОШБ.