Римма Зюбіна висловилась про участь України у фестивалях, де представлена росія: "Нам треба їхати й перемагати в цих змаганнях"

Новини шоубізнесу
1 524
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Римма Зюбіна, фото
Фото: instagram.com/rimma_ziubina/

Акторка серіалу "Зв’язок" закликала українських кіномитців просувати документальне кіно та доносити світу правду про війну в нашій країні

Римма Зюбіна, яка нещодавно втратила свою маму , заявила, що Україна має брати участь у всіх фестивалях. Навіть там, де є росіяни. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Відома українська акторка Римма Зюбіна стала першою українською акторкою, яка відмовилася від зйомок у російському кіно ще в лютому 2014 року. У розпал анексії Криму та початку війни на Донбасі вона висловила чітку позицію про те, що не збирається ставати інструментом пропаганди. Цей принциповий вчинок став прикладом для інших українських акторів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зараз, під час війни, в українському кінематографі створюють багато документальних фільмів, які є не лише реальними свідченнями українців, а й інструментами боротьби з фейками та російською пропагандою. Неабияк важливо, щоб ці фільми брали участь у міжнародних фестивалях, аби привернути якомога більше уваги світової громадськості до війни в Україні. Та чи варто брати участь у кінофестивалях, на які привозять свої фільми росіяни? Акторка скетчкому "Зв’язок" Римма Зюбіна впевнена: однозначно варто.

На початку великої війни почалися дискусії, чи треба їхати на фестиваль кіно, якщо там представлені росіяни. І абсолютно в усіх була позиція: "Ні, ми не їдемо, ми навіть не беремо участі". Потім почали розуміти: "А чого ми цим добилися?" Наша принциповість зараз схожа на впертість, бо опиняємося у своєму вакуумі. У росії є гроші на фінансування, на участь, і вони будуть знімати кіно! Вони не зупиняються в цьому. Нам треба їхати й перемагати в цих змаганнях! Не говорити з нашого простору, які ми круті, а показувати наш український продукт, розповідати світу правду про те, що в нас відбувається,
говорить Римма у YouTube-подкасті "Поговоримо".

На думку акторки, бойкот фестивалів, де присутні росіяни, не є продуктивним способом досягнення мети. До того ж акторам не обов’язково бути на них присутніми. Головне, щоб там були представлені наші фільми:

Актори можуть і не їхати на ці фестивалі, не ходити там із росіянами на вечірки, не пити коктейлі та не стояти з ними на спільній фотокартці! Але українське документальне кіно має брати участь у всіх фестивалях, інакше ми замкнемося у своєму інформаційному просторі. Навіщо ми знімаємо кіно? Маріупольцям показати про Маріуполь? Вони й так знають. Документальне кіно про війну, про людей, які змушені були залишити свої домівки, про розбиті родини, про дівчат, які стали удовами у 20 років, слід відправляти на всі фестивалі, нам це треба показувати світу. 
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що днями лідер "Без обмежень" Сергій Танчинець відповів, чому ніколи не співав у рф. У нього на це є дві причини.