Змінили громадянство: президентка Молдови надала учасникам російського гурту Бі-2 нові паспорти

Новини шоубізнесу
1 876
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Гурт Бі-2
Фото: Скриншот Facebook

Колектив засудив війну росії в Україні і тепер проти його учасників почалися репресії

Президентка Молдови Мая Санду, як і обіцяла раніше, підписала указ про надання молдавського громадянства деяким учасникам колективу “Бі-2”, соліст якого заявив, що більше не повернеться в росію. Подробиці - в нашому матеріалі.

Про те, що музиканти вже стали громадянами Молдови розповів глава адміністрації Санду Адріан Белуцел. Про це він повідомив у себе в Telegram каналі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Наразі відомо, що громадянство отримали три учасники колективу, саме бас-гітарист Максим Андрющенко та представники менеджменту Олексій Левченко і Олександр Овчаренко. Також громадянство отримали їхні сім'ї.

Наша країна відкрита й гостинна для людей, які обирають мир, пропагують дружбу й повагу між народами. Учасників групи "Би-2" почали репресувати в росії після того, як вони виступили проти війни в Україні. Республіка Молдова захищає людську гідність, свободу слова й солідарність із тими, хто перебуває в небезпеці,
– написав Белуцел.

Зазначимо, що російсько-білоруський колектив з перших днів повномасштабного вторгнення російської армії засудив дії рф проти України та став, м'яко кажучи, ворогом путінського режиму. Проти колективу було реалізовано ряд заходів репресивного характеру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Льова з “Бі-2 показав, в яких умовах вони перебували у в'язниці Таїланду. Зазначимо, що влада рф серйозно взялася за “Бі-2”.