Йому тепер навічно 33... У день народження Максима Кривцова вийшло перше інтерв’ю його матері (ВІДЕО)

Знаменитості
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Сьогодні, 22 січня, Максиму Кривцову, який загинув під час захисту України від російських загарбників, мало б виповнитися 34 роки. Однак молодому рівненському поету, фотографу та військовому "Далі" (позивний Максима Кривцова - ред.) тепер навічно 33...

Спеціально до дня народження Героя ведучі "Сніданку з 1+1" поспілкувалися з мамою загиблого військовослужбовця Надією Кривцовою. Вона погодилася поділитись спогадами про Максима і дати перше інтерв’ю після його загибелі. Надія Кривцова називає сина "золотим дитям" і, попри біль пригадує, яким він був у дитинстві.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Почати варто із того, що Максим був учасником революції гідності, добровольцем, писав вірші, фотографував на плівку і мав дуже багато друзів. Всі, хто його знав, говорили, що добрішої за Максима людини просто не існувало на цій Землі. До свого дня народження військовослужбовець не дожив всього 15 днів... Першою його загибель підтвердила саме мама, процитувавши рядки одного з останніх віршів Максима.

Він був дуже балакучим. Єдині зауваження, які він отримував у школі, були через те, що він любив порозмовляти. Займався плаванням, в нього був розряд, любив готувати. Улюблена страва - це брауні, також пік дуже гарні еклери. В нього паска виходила краща, ніж в мене, він готував більш вишукано.

Це був просто Максим, якого всі знали. Центр всесвіту, центр нашого життя,

- з  усмішкою крізь сльози пригадує Надія Кривцова.

Йому тепер навічно 33... У день народження Максима Кривцова вийшло перше інтерв’ю його матері після загибелі військового та поета (ВІДЕО) - фото №1
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли у 2014 росіяни вдерлися на схід, Максим Кривцов потайки від найрідніших пішов добровольцем на фронт. Про те, що син воює, жінка дізналася з фотографії в інтернеті.

Я випадково побачила фотографію Максима у формі. Я йому зателефонувала, спитала де він і розказала, що бачила його фото. На що він відповів, що в нього все добре, він на роботі, а фотографія у формі, то фотосессія. Максим відразу скинув дзвінок, а через 2 хв перетелефонував і сказав: "Мамо, мені вже легше, ви вже знаєте",

- розказала матір загиблого Максима Кривцова.

Пізніше Максим демобілізувався і допомагав учасникам АТО у Veteran Hub. Але після початку повномасштабного вторгнення у 2022 році знову взяв зброю до рук і відправився на передову.

Свою смерть Максим ніби передчував. Щось погане відчувала вже і мати військового Надія Кривцова.

Ці останні його вірші - я вже дуже плакала і не знаходила собі місця. Напевно, вже щось відчувала,

- зізнається мама Героя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Понад усе поет мріяв про те, щоб його вірші знали і читали. І спеціально до дня народження військового "Сніданок з 1+1" підготував особливий ролик, в якому останній вірш Кривцова, який він опублікував за 2 дні до своєї загибелі - "Розквітнути фіалкою", читають Ахтем Сеїтаблаєв, Олексій Богданович, Євген Нищук та Олександр Кобзар.

Нагадаємо, що Максим Кривцов загинув на фронті 7 січня 2024-го. Разом із ним загинув і його рудий кіт. Пізніше в Мережі почали поширювати фейки про обставини його загибелі. На це відразу відреагували побратими "Далі", які закликали людей не вестися на маніпуляції шахраїв.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Фото: інстаграм-сторінка Максима Кривцова