Чому мільярдери не носять дорогий брендовий одяг? Розкриваємо їхній секрет

Знаменитості
6 550
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Білл Гейтс і Марк Цукерберг, фото
Фото: facebook.com/BillGates, instagram.com/zuck/

На що ж тратять свої гроші найбагатші люди світу

Завжди цікаво, чому такі мільярдери, як Білл Гейтс і Марк Цукерберг, не слідкують за новинками люксових брендів, а будують таємні бункери на Гаваях та з'являються на світських заходах у звичному кежуал одязі. Виявляється, відповідь дуже проста.

Не будемо довго тягнути. Річ у тім, що ці люди просто мають інші цінності й не вважають дорогі речі вартими великих вкладень.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Засновник Microsoft, Білл Гейтс, взагалі не приділяє уваги розкішному вигляду. Він майже не витрачає коштів на одяг і аксесуари. Як зазначає GQ, годинник, який він носить, коштує всього-на-всього менше ніж $100. Натомість Гейтс полюбляє інвестувати гроші у власні подорожі.

Білл Гейтс, фото
Фото: facebook.com/BillGates
Білл Гейтс, фото
Фото: facebook.com/BillGates

А засновник Facebook, Марк Цукерберг, декілька років не змінює своїх кросівок New Balance. Він поповнює свою шафу лише повсякденним одягом та джинсами.

Обидва ці мільярдери мають навіть певні лайфхаки для спрощення рутини вибору щоденного одягу. Наприклад, Гейтс надає перевагу функціональності та практичності, тому складає прості образи з сорочок, штанів та піджаків. А от Цукерберг також має власну схему — купує лише сірі футболки та світшоти.

Щоб пояснити важливість цього світосприйняття, GQ навів приклад із фільму "Відкритий чек", у якому хлопець, отримавши куш, витратив усе на власні бажання, замість того, щоб інвестувати кошти у якусь справу, що приносить чималий дохід. Через це усі його "запаси" дуже швидко витратилися — так, ніби їх і не було.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Напевно, тому мільярдери досі залишаються мільярдерами — бо проживають часом звичайне та дуже строге життя, у якому вміють правильно розпоряджатися грошима. Однак іноді вони все ж хизуються модними речами. Наприклад, на початку березня ці бізнесмени вразили своїми вбраннями на передвесільній вечірці в Індії.