Не може співати та погано ходить: що відомо про рідкісну хворобу Селін Діон, через яку вона зникла зі сцени

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Журналістка

Селін Діон, фото
Фото: instagram.com/celinedion/

Невиліковно хвора Селін Діон вже кілька років майже не з'являється на публіці

Не так давно Селін Діон вразила своєю появою на сцені Греммі-2024. Це дуже рідкісна подія, адже невиліковна співачка майже не виходить на публіку через свій страшний недуг. В нашому матеріалі ви можете дізнатися про хворобу, через яку страждає Селін Діон, а також про те, що відомо про її стан здоров’я.

Селін Діон — знаменита канадська співачка. Ви точно чули її хіти "My Heart Will Go On", "All By Myself" та "Because You Loved Me", які цій співачці славу та визнання. Та зараз 55-річну артистку практично не можна побачити на сцені або на публічних заходах через рідкісне невиліковне захворювання, яке змусило її тимчасово припинити кар'єру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У 2022 році Селін Діон вперше поділилася інформацією про боротьбу з синдромом м'язової скутості — неврологічним розладом, який призводить до втрати контролю над м'язами та болючих спазмів. Ця хвороба навіть впливає на м'язи, які необхідні для співу, тож співачка була змушена відмовитися від турне та виступів.

За даними Національного інституту неврологічних розладів США, симптоми синдрому м'язової скутості включають скутість м'язів тулуба, рук та ніг, а також м'язові спазми, що виникають на тлі шумів, дотиків чи емоційного стресу. Ця хвороба серйозно впливає на якість життя, зокрема, людям з таким недугом важко ходити чи рухатися, що може призвести до згорбленості та частого падіння через втрату м'язових рефлексів.

Селін Діон говорила, що синдром м'язової скутості робить її повсякденне життя важким. Їй важко співати та ходити. Але зірка рішуче бореться за своє здоров’я та працює з лікарями, щоб знову тішити прихильників своїми піснями.

Наразі хворобу вважають невиліковною, але за допомогою ліків та фізичної терапії можна контролювати її симптоми. Це зараз і робить зірка.

На жаль, спазми торкаються всіх аспектів мого повсякденного життя, іноді викликаючи труднощі при ходьбі та не дозволяючи мені використовувати голосові зв'язки, щоб співати так, як я звикла. Я щодня старанно працюю зі своїм спортивним терапевтом, щоб відновити сили та здатність знову виступати, але маю визнати, що це важко,
— розповідала про свій стан Діон у 2022 році.

У лютому 2024 року співачка з'явилася на сцені церемонії вручення премії "Ґреммі" у Лос-Анджелесі. На події вона не співала, але лише вручила нагороду Тейлор Свіфт.

Селін Діон, фото
Фото: Getty Images

Вона також активно ділиться своїм досвідом боротьби з хворобою, сподіваючись підвищити поінформованість про цей стан. Нещодавно Селін Діон опублікувало фото зі своїми синами з нагоди Міжнародного дня поширення інформації про синдром м'язової скутості.

Після новини про хворобу багато шанувальників помітили, що Селін Діон значно схудла. В Мережі почали ходити чутки, що це пов’язано з недугом. Однак зірка запевняє, що проблем із харчуванням у неї немає і її все задовольняє.

Щодо планів на майбутнє, невідомо, коли Селін Діон повернеться на сцену. Та скоро має вийти документальний фільм "Я: Селін Діон", де буде показано її шлях до відновлення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що днями новиною про свою хворобу шокувала Надя Дорофєєва . Українська співачка страждає від проблем зі здоровʼям вже 6 років.