Львівський бомонд осоромився своїми "пожертвуваннями" на ЗСУ: на вечірку витратили більше, ніж на допомогу військовим

Знаменитості
1 457
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Скандальна вечірка у Львові під приводом благодійності
Фото: Lviv.media

Прикрившись "благодійним івентом" для військових, відомі львівʼяни просто влаштували гучну вечірку

Не одними тільки розкішними весіллями змогли осоромитися представники львівської еліти. Адже цього разу хвилю обурення викликав “благодійний” захід, організація якого насправді коштувала більше, ніж гості задонатили на підтримку ЗСУ. Що про це відомо — дізнавайтеся нижче!

Як повідомляє видання Lviv.media , ще 29 березня у Львові пройшла благодійна вечірка, мета якої була закупівля безпілотників для 80-ї Галицької десантно-штурмової бригади. Організаторами івенту став глянцевий журнал "Пʼємонт", а місцем проведення — місцевий п’ятизірковий відпочинковий комплекс. Однак, врешті решт зʼясувалося, що львівський бомонд просто розважався, витрачаючи чималі кошти на свої вбрання, але ніяк не на допомогу військовим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За інформацією видання, сума зібраних коштів виглядає неспівмірною із масштабом заходу. Адже в одному з найдорожчих комплексів України зібрались близько 150 бізнесменів, блогерів та відомих львів’ян. Майже усі вони прийшли похизуватися розкішними вбраннями, на які було витрачено чималі гроші, та й коштовними аксесуарами. Зокрема співвласниця журналу "П’ємонт" Анастасія Хрищук прийшла на івент у зеленій сукні від української дизайнерки вартістю 500 доларів, а прикраси, які вона обрала для завершення образу, вийшли у тисячі разів дорожчими.

Скандальна вечірка у Львові під приводом благодійності
Фото: Lviv.media
Скандальна вечірка у Львові під приводом благодійності
Фото: Lviv.media
З відео зрозуміло, що гості розважались на фуршеті, для них влаштували дитячий показ вечірніх та народних костюмів. Учасників вечора розважали співаки Андрій Кіше, Наталка Карпа та гурт "Рандеву". Ведучим вечора був шоумен Володимир Такудіс. Дрес-кодом заходу був Black Tie,
— пише видання.

Серед гостей були відомі у Львові підприємці: власниця мережі дитячих садочків Юлія Гетьман, власник мережі стоматологічних клінік Ярослав Заблоцький, львівська дизайнерка Інна Леон, Ольга Філатова-Кривецька, дружина підприємця та колишнього нардепа, власника Edem Resort Ігоря Кривецького. Гості були у дорогих вбраннях та аксесуарах: як от жіночі сумки від 1 до 5 тисяч доларів, сережки за понад 110 000 гривень та інше. Однак найцікавішим стало те, скільки саме грошей вдалося зібрати на публічному заході. Адже виявилося, що в середньому кожен учасник задонатив всього по 600 гривень.

100 тисяч було зібрано на банку, 5 200 поклали до скриньки готівкою, 10 500 додала від себе Олена Живко –  керівниця об’єднання добровольців, на чию банку і був відкритий збір. Це все в гривнях. Загально вийшло 115 500. Сім дронів. Це виключно були донати гостей з їхніх можливостей. От ми робимо подію зі свого журналу. А додаємо до кожної якусь благодійну складову… В нас нема такого, що ми ставимо собі якусь ціль чи мету, це все індивідуально. Кожен, хто скільки може, стільки і донатить
— розповіла одна з власниць журналу “Пʼємонт” Марта Кавецька.

На запитання про те, скільки грошей було витрачено на організацію вечора Марта Кавецька відмовилась відповідати. Однак вона зазначила, що, звісно, місце, у якому проводився івент, не було надане безкоштовно. Сама Марта розкривати вартість оренди не стала, проте журналісти зʼясували, що це близько 7 тисяч доларів. Окрім того, власного звуку і світла для організації концерту комплекс не надає, тому це ще додаткові трати на організацію. А в цілому, за розрахунками видання, за гроші, що були витрачені на вечірку для львівської еліти, можна було б придбати щонайменше 60 FPV дронів, а не 7, на які зібрали кошти організатори.

Якщо оцінити гонорар виконавців Кіше, Наталки Карпи та гурту “Рандеву”, а також ведучого Володимира Такудіса у 200 тисяч гривень на всіх, а вартість фуршету у 250 тисяч, то можна припустити, що на розваги для еліти витратили суму, за яку бійцям 80-ї ОДШБр можна було б купити щонайменше 60 FPV дронів,
— підсумували журналісти.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, не так давно розкішне весілля закотив фігурант справи про пʼяні вечірки зі зґвалтуванням. До слова, його ведучим був відомий український комік Юрій Ткач.