"Не пробачу їм цього": Джоан Роулінг вкотре розкритикувала акторів "Гаррі Поттера"

Знаменитості
826
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Джоан Роулінг, фото
Фото: Facebook / J.K. Rowling

Суперечки письменниці та зірок фільмів "Гаррі Поттер" тягнуться вже не перший рік

Британська письменниця та авторка "Гаррі Поттера" Джоан Роулінг знову вступила в суперечку з зірками фільму. Сталося це через тему  трансгендерної ідентичності.

Письменниця висловила свою критику стосовно знаменитостей, які, на її думку, "використовували свої платформи для поширення ідеї трансгендерного переходу серед неповнолітніх" , натякаючи на зірок "Гаррі Поттера". Про це повідомляє BBC.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Один із користувачів, зрозумівши про кого йде мова, зауважив наступне: "Просто чекаю, коли Ден та Емма публічно проситимуть у вас вибачення... Впевнений, ви їм пробачите"

Та Джоан Роулінг відповіла, що не пробачить їм такої позиції. Ось, що вона написала:

Боюсь, що не пробачу… Знаменитості, які приєдналися до руху, спрямованого на підрив насилу завойованих прав жінок, і які використовували свої платформи, щоб заохочувати [трансгендерний] перехід неповнолітніх, можуть приберегти свої вибачення для травмованих людей, які здійснили детранзишн, та вразливих жінок, які потребують простору своєї статі.
Джоан Роулінг засудила зірок Гаррі Поттера, фото
Фото: скриншот з соцмережі Х (Твіттер) J.K. Rowling

Варто нагадати, що Роулінг звинувачували в трансфобії через її погляди на гендерну ідентичність та висловлення про те, що трансжінок не слід допускати до місць, призначених лише для жінок. Це сталося приблизно у 2020 році, коли вона висловлювала свої думки з цього приводу в соцмережах.

Сама Роулінг заперечувала трансфобію, зазначаючи, що поважає "право кожної транслюдини жити так, як вона відчуває себе справжньою та комфортною". Але вона стверджує, що висловлює свої погляди на проблеми трансгендерності частково через свій особистий досвід домашнього та сексуального насильства.

Редкліфф, Емма Вотсон та Руперт Ґрінт, фото
Фото: Getty Images

Зіркова трійка акторів "Гаррі Поттера" — Деніел Редкліфф, Емма Вотсон та Руперт Ґрінт — тоді негативно відреагувала на слова письменниці та підтримала трансспільноту. Зокрема Редкліфф висловив сподівання, що коментарі авторки "не затуманять" серію фільмів для шанувальників.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що днями в Голлівуді стався ще один скандал. Ріанну, яка знялась в образі напівоголеної черниці, звинувачують в богохульстві .