Замість кави: що з’їсти зранку, щоб зарядитись бадьорістю на весь день

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, чим відрізняється арабіка від робусти. Тепер ділимось переліком продуктів, які вранці бадьорять не гірше, ніж кава.

Каву справді важко чимось замінити, але, якщо ви раптом вирішили відмовитись від неї, зробити це реально. Є деякі страви та напої, якими можна снідати замість кави. Про них розповіли на nv.ua .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Матча

Матча може стати вашим незамінним ранковим супутником. Цей напій містить антиоксиданти та невелику дозу кофеїну. Стимулюючу дію від чашки матчі люди відчувають від двох до шести годин.

Смузі-боули

Сніданок, наповнений фруктами, зеленню та багатими на білок інгредієнтами, забезпечують тривале відчуття енергії. Ще й немає симптомів кофеїнової відміни.

Вода

Пити воду - один з ключових факторів, який змушує залишатись бадьорим. А вода, настояна на скибочках цитрусових, огірків або м’яти, може стати чудовою альтернативою каві. Адже так ви отримуєте зволоження та яскравий смак без потреби в кофеїні.

Насичені вівсяні сніданки

Ситна миска вівсяної каші стане чудовим сніданком. Доповніть її горіхами, насінням і свіжими фруктами.

Чорний шоколад

Темний шоколад - це дуже корисний продукт. Невеликий шматочок (із принаймні 70% вмістом какао), надає енергії без необхідності споживати каву.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Оберіть той варіант, який вам подобається - і снідайте смачно й корисно. Також ми розповідали, які ознаки мають зіпсовані крабові палички .