Мало хто знає: що означає кольоровий імбир та чому його фарбують у рожевий

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які банани не варто купувати . Також багато людей задаються питанням, чому маринований імбир зазвичай рожевий, адже свіжий корінь імбиру має білий колір.

На Ukr.Media розповіли, чому саме у рожевий колір фарбують маринований імбир, а також про те, чим ще, крім кольору, ці два види імбиру відрізняються.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найчастіше для фарбування кореня використовується харчовий барвник Е124, який є безпечним для здоров'я людини. Барвник не впливає на смак імбиру, але надає йому більш привабливого вигляду.

Чому саме рожевий?

Є думка, що рожевий колір притаманний маринованому імбиру. Це пояснюється тим, що в молодому корінні імбиру міститься більше речовини, яка називається кумарином, вона і має рожевий колір. Однак при виробництві імбиру зазвичай використовують стигле коріння імбиру, в якому цієї речовини менше. Тому для отримання рожевого кольору додається харчовий барвник.

Альтернативний спосіб приготування рожевого маринованого імбиру

Якщо ви хочете приготувати маринований імбир в домашніх умовах, можете взяти вже готову баночку білого кореня та “пофарбувати” її вміст за допомогою соку буряка. Для цього потрібно викласти слайси імбиру в сік буряка та витримати кілька годин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отже, вибір кольору маринованого імбиру - це справа смаку. Якщо ви хочете “натурального” імбиру, слід зупинити вибір на білому. Якщо ж вам більше подобається рожевий колір, можна купити готовий або приготувати його самостійно за допомогою соку буряка. Також ми розповідали, як відрізнити справжню корицю від підробки.