Чаювання по-королівськи: колишній дворецький короля Чарльза розповів, як правильно пити чай

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як розігріти їжу без плити та мікрохвильовки. Тепер ділимось секретами правильного чаювання. Чай по-королівськи.

Порадами, які допоможуть і чай випити, і дотримуватися всіх правил етикету, ділиться  Ukr.Media . Це не звичайні поради, а рекомендації колишнього дворецького короля Чарльза та британського експерта з етикету.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Грант Харрольд каже, що процес чаювання, як і вибір чаю, може багато сказати про людину. Він був дворецьким ще принца Чарльза з 2004 по 2011 рік. Зараз його вважають одним із провідних експертів з етикету. За його словами, навіть така ознака, як вибір марки чаю, може багато сказати про статус людини в суспільстві.

Надавати перевагу варто саме листовому чаю, а не пакетованому. Якщо ж листового чаю ви не маєте, експерт радить заварювати напій на кухні, щоб гості не бачили пакетиків чаю.

Не менш важливим є і сам процес чаювання. Якщо ви п’єте чай із молоком, спочатку напій потрібно заварити окремо, а потім уже додавати у напій молоко. Саме ця послідовність вважається правильною, її дотримання важливе для представників аристократії.

Як вважає Грант Харрольд, як і чимало прихильників чаю без цукру, цей продукт лише псує смак якісного чаю. Але цукор все одно годиться подавати: річ у тім, що за традиціями використання цукру говорить про високий добробут людей. В ідеалі це повинен бути не цукровий пісок, а цукор у кубиках. Кубики ж слід брати та перекладати у чашку срібними щипцями.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці поради допоможуть тонше зрозуміти королівський побут та чаювання. Також ми розповідали, чому маринований імбир фарбують у рожевий колір.