Не біжіть в магазин: розпушувач для тіста можна замінити тим, що є під рукою

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, чим можна замінити пергамент . Ще одна річ, важлива для багатьох видів випічки з тіста - розпушувач. Буває, що він раптом закінчується, але ви виявляєте це лише тоді, коли вже почали місити тісто.

У таких випадках не варто панікувати, адже його можна замінити іншими компонентами. Про це розповіли на ProstoWay . З цими порадами випічка буде пишною навіть без розпушувача.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сода

Найпростіший і доступний варіант. Самостійно соді підходить для тіста на основі кисломолочних продуктів, таких як кефір, сметана та йогурт. Вони виконують роль окислювача. Замість чайної ложки розпушувача потрібно взяти 1/2 чайної ложки соди.

Сода, гашена оцтом

Це універсальний варіант для будь-якого тіста, не лише кисломолочного. Додайте трохи оцту до соди в ложці над тістом, ретельно перемішайте і додайте до решти інгредієнтів. На чайну ложку розпушувача йде суміш 1/2 чайної ложки соди та чайної ложки оцту.

Газована вода

Цей компонент - чудовий варіант для здобного тіста. Для посилення ефекту можна додати до газованої води дрібку солі та лимонної кислоти. Одна чайна ложка розпушувача дорівнює 3-4 столовим ложкам газованої води.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не бійтеся експериментувати та знаходити варіанти, які найкраще підходять для вас. Випічка не закінчується, якщо ви раптом виявили, що розпушувач закінчився. Не поспішайте бігти в магазин, адже його легко можна замінити підручними засобами. Також ми ділились ідеями застосування на кухні стебел від зелені .