Як продовжити життя сосисок правильно: все про заморожування виробів

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, на що звернути увагу, щоб обрати якісні сосиски в магазині. Тепер ділимось порадами, які можуть продовжити терміни їх зберігання.

Найпростішим рішенням буде заморозити сосиски. Разом із ProstoWay ділимось правилами заморожування та розморожування сосисок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як заморозити сосиски

Сосиски, як і інші ковбасні вироби, можна заморожувати. Але, щоб зберегти їх смак та якість, важливо при цьому дотримуватися певних правил:

  • Не заморожуйте прострочені сосиски або ті, термін придатності яких ось-ось закінчиться.

  • У морозильній камері сосиски можуть зберігатися не більше 60 днів. Щоб не забути, коли ви їх заморозили, напишіть дату на упаковці.

  • Заморожуйте сосиски цілком, не нарізаючи.

  • Якщо ви плануєте зберігати сосиски довше, краще загорнути їх у фольгу або пергаментний папір, а не в поліетиленовий пакет.

Як правильно розморозити сосиски

Перемістіть їх на верхню полицю рефрижератора, де вони спокійно відтануть. Можна й прискорити процес - для цього покладіть заморожені сосиски в каструлю з холодною водою і варіть на повільному вогні до готовності.

Не варто заморожувати сосиски кілька разів. Також поганим рішенням буде розморожувати сосиски в мікрохвильовці чи обсмажувати заморожені сосиски.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете зберегти смак і якість сосисок навіть після заморожування. Також ми розповідали, як правильно готувати креветки .