Багато хто робить цю помилку: чому вершкове масло стає гірким

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які продукти не варто мити перед приготуванням. Тепер ділимось порадами, які допоможуть довше зберігати вершкове масло без втрати свіжості та смакових якостей.

Як і маргарин, масло не варто зберігати в упаковці. Причина у тому, що це не дуже гігієнічно. Чому та як чинити правильно, розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зазвичай вершкове масло перекладають у спеціальну маслянку. І вже спеціалізовану посудину відправляють на полицю холодильника. І це гарне рішення. Однак, навіть якщо робити все начебто правильно, продукт може набути невластивого та неприємного запаху.

Можна з’ясувати причину, через яку свіже на вигляд масло набуває запахів. Зазвичай для цього достатньо уважно оглянути посуд, в якому зберігався продукт. Річ у тім, що більшість маслянок, які продаються у відділах із посудом, мають прозору верхню кришку.

Таке рішення пояснюється намаганням зробити все якомога естетичнішим. Втім, воно не дуже практичне.

Річ у тім, що такі продукти, як масло та маргарин повинні зберігатися у непрозорому посуді. Саме через взаємодію зі світлом ці продукти можуть набувати неприємного аромату.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тому, якщо ви часто помічаєте, що вершкове масло змінює свої смакові якості та набуває неприємного запаху, спробуйте лише замінити маслянку. Також ми розповідали, навіщо досвідчені кулінари кладуть в холодильник туалетний папір.