Прокинутись без кави: чим замінити і як збадьоритись без кофеїну

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як можна покращити звичну ранкову каву . Втім, багато хто мріє відмовитися від цього напою взагалі. Але зробити це не так просто, особливо якщо ви не уявляєте собі пробудження без чашки міцного напою.

Відмова від кави може здатися складним завданням, але заміна її іншими, не менш бадьорими напоями, може зробити цей процес легким і приємним. Разом з Pixelinform розповідаємо про альтернативні варіанти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Гарячий шоколад

Ідеально підходить для холодної погоди. Напій, що готується з цукру, какао та гарячого молока зігріває і дає заряд енергії.

Домашнє смузі

Смузі може стати повноцінним сніданком, насиченим вітамінами та мікроелементами. Напій заряджає енергією на весь день. А ще його можна приготувати з будь-яких овочів, фруктів та ягід.

Імбирний чай

Цей пряний напій тонізує і стимулює кровообіг. Допомагає при застуді та грипі та має зігріваючий ефект.

Вода з лимоном

Саме так часто починають свій ранок адепти здорового харчування. Цей напій багатий вітаміном С. Він освіжає і бадьорить.

Матча

Це знаменитий японський зелений чай, подрібнений на порошок. Він містить багато антиоксидантів і теж має тонізуючий ефект.

Цикорій

Чудово тонізує після сну. Має приємний смак, який можна доповнювати різними додатками.

Гранатовий сік

Це напій, багатий вітамінами та мікроелементами. Тонізує не гірше за лимон. Має приємний кисло-солодкий смак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці напої допоможуть вам прокинутися після сну без кофеїну та залишатися бадьорими. Оберіть ті варіанти, які підходять вам найбільше. Також ми розповідали, чим можна замінити розпушувач для тіста.