Щоб порадувати себе пінним: скільки можна зберігати розливне пиво

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як перевірити свіжість яєць в домашніх умовах. тепер ділимось секретами зберігання розливного пива.

Пиво має чимало шанувальників у різних країнах світу. Його історія сягає епохи неоліту, а в Німеччині пиво досі називають "рідким хлібом". І воно має свій термін придатності. Особливо, якщо це розливний напій. Розповідаємо разом із zberihannya.org.ua скільки можна зберігати таке пиво і як це правильно робити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо на пляшковому пиві термін придатності зазвичай вказується, то з розливним пивом все складніше. Неправильне зберігання цього виду напою може призвести до того, що замість смачного пінного напою ви отримаєте зіпсовану бурду.

Що впливає на термін придатності розливного пива?

Освітлення

Сонячні промені, які потрапляють на пиво, активізують бактерії. Це призводить до псування продукту.

Місце зберігання

В пластиковій або скляній пляшці пиво псується через 3 дні. Кеги дозволяють зберегти свіжість пива протягом декількох місяців.

Температура

Оптимальна температура зберігання залежить від сорту пива. Для міцних сортів це 13-15°C, середньої міцності - 10-12°C, легкі сорти - 7-9°C.  Живе пиво не можна зберігати в холоді, адже дріжджова культура (яка не завершила процес бродіння) загине. Важливо також уникати температурних стрибків.

Терміни зберігання можна продовжити шляхом пастеризації, фільтрації, консервації. Живе пиво (непастеризоване та нефільтроване) зберігається 2-3 дні. Вже пастеризоване пиво може зберігатися до 6 місяців. Додавання консервантів збільшує термін зберігання до 12 місяців. Але, звісно ж, ці методи впливають на смак пива.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що свіжість пива - запорука його смаку. А правильне його зберігання - запорука свіжості. Також ми розповідали, як правильно заморожувати сосиски .