Відомо, яка частина свинини найсмачніша: де знайти “свиняче яблучко”

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, який фарш краще обирати - сірий чи червоний. Тепер розповідаємо, яка частина свинини вважається найкращою і найсмачнішою.

Досвідчені гурмани знають, що свиняча туша поділяється на різні частини, які відрізняються на смак та структур. Дехто обирає ошийок, інші – грудинку, а ось справжні цінителі м'яса шукають свиняче яблучко. Що це таке та які його особливості, розповіли на порталі “Главред” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому воно таке особливе?

Ця частина м'яса має округлу форму, що нагадує яблуко, звідси й походить її назва. Яблучко знаходиться з зовнішнього боку стегна свинячої туші. М'ясо яблучка дуже соковите і жирне, має ніжні м'ясні волокна та прошарки сала різної товщини.

Свиняче яблучко має насичений м'ясний смак з ледь вловимими нотками вершкового масла. М'ясо м'яке, ніжне, легко жується. Яблучко містить більше жиру, ніж інші частини, що робить його ідеальним для запікання, смаження та тушкування.

Де знайти яблучко на свинячій туші?

Яблучко знаходиться в м'ясистій, округлій тазостегновій частині туші. М'ясо яблучка має красивий рожевий відтінок та округлу форму з невеликими ділянками сала.

Чи є яблучко найм'якішою частиною свинини?

Найм'якішими частинами туші вважаються корейка, вирізка та окіст. Яблучко ж належить до другого сорту свинини, але воно все одно дуже популярне. Річ у тім, що завдяки жировим прошаркам яблучко залишається соковитим навіть після тривалого приготування, а його насичений м'ясний смак збагатить будь-яку страву.

Яблучко підходить для різних способів приготування: запікання, смаження, тушкування, копчення. Це не просто м'ясо, це справжня знахідка для кулінарів, які прагнуть досконалості.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

При виборі яблучка звертайте увагу на його колір – воно повинне бути рожевим без сірих відтінків. Також ми розповідали, чому м’ясо не варто мити перед приготуванням.