Правила якісного стейка: на що дивитись у магазині, щоб не викинути гроші на вітер

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

стейк на тарілці
Сегодня / Ідеальний стейк можна приготувати вдома

Щоб приготувати ідеальний стейк

Ми розповідали, у чому особливість мармурової яловичини . Саме цей вид м’яса вважається ідеальним для приготування стейків. Тепер розповідаємо, як вибрати ідеальний стейк з яловичини.

Стейк - це не просто шматок м'яса, це справжній витвір кулінарного мистецтва. Правильно вибрати яловичину для стейка - значить гарантувати успіх у його приготуванні. Разом з Pixelinform розповідаємо, на що звернути увагу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Свіжість

М'ясо повинне бути свіжим, без сторонніх запахів. При натисканні на шматок пальцем, ямка повинна швидко зникати. М'ясо не повинне бути липким.

Текстура

Якісний стейк має пружну та однорідну текстуру. Жирові прошарки (мармуровість) повинні бути білого кольору, жовтий відтінок свідчить про сумнівну свіжість.

Колір

Колір м'яса має бути рівномірним, від світло-червоного до темно-червоного. Уникайте м'яса з коричневими або сірими плямами.

стейк на сковороді
Мясторія / Все залежить від якості м’яса

Охолоджене чи заморожене

Можна використати розморожений стейк, однак саме свіже охолоджене м'ясо - кращий вибір. Якщо використовуєте заморожене м'ясо, розморожуйте його повільно в холодильнику.

Яка частина м’яса використовується

Різні частини туші дають різні стейки. Рибай - м'який і соковитий стейк з товстим жировим краєм. Стриплойн - пісний, але ароматний стейк. Тендерлоїн - найніжніший стейк, але й найдорожчий.

Товщина стейка також впливає на час приготування. Для стейка medium rare товщина повинна бути не менше 2,5 см.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Слідуючи цим порадам, ви зможете вибрати ідеальний стейк з яловичини, який стане справжньою окрасою вашого столу. Також ми розповідали, як правильно їсти ківі - зі шкіркою чи без.