“Продати нирку”, щоб купити стейк: що особливого в мармуровій яловичині

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно готувати креветки . Це недешевий продукт, тому зіпсувати його нікому не хочеться. Те саме можна сказати і про мармурову яловичину.

Мало хто справді знає, чому вона така дорога і що ж в ній такого особливого. Про це розповідаємо разом із ukrprompostach.ua .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не кожен стейк з прожилками жиру можна назвати мармуровим. Справжня мармурова яловичина виходить лише від корів певних порід, генетично схильних до такого жирового прошарування. Ваґю та Ангус - найвідоміші представники.

Чому мармуровість так цінується?

Справа у соковитості. Жирові нитки всередині м'яса роблять його неймовірно соковитим, адже жир не випаровується під час готування. Вони ж при смаженні роблять м'ясо м'яким, воно буквально тане в роті. Мармурова яловичина має насичений, багатий смак, що сильно відрізняється від звичайного стейка.

Таких корів бережуть. Мармуровість - це генетична схильність тварин. Але також важливою є відсутність стресів - річ у тім, що кортизол негативно впливає на смак м'яса, тому корів тримають у комфортних умовах.

Як готувати мармурове м’ясо

Мармурову яловичину легко зіпсувати, якщо її перетримати на вогні. Жир витопиться, і м'ясо стане жорстким. Тому її краще недоготувати, ніж переготувати. Оптимальна температура для приготування м’яса - 55-60°C. Такої температури повинен стати шматок всередині. Професійні кухарі для цього мають спеціальні термометри.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Справжня мармурова яловичина - це делікатес, який нелегко знайти і який недешево коштує. Але його багатий смак і ніжність роблять його справжньою окрасою будь-якого столу. А ще його, як і звичайну яловичину , можна зіпсувати під час приготування.