Зекономить вам купу грошей і нервів: що необхідно зробити з холодильником

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

холодильник відкритий
24 канал / Це продовжить термін служби техніки

Інструкції з правильного розморожування

Ми розповідали, як прибрати неприємний запах із холодильника. Від правильного догляду за цією технікою залежить термін її служби.

Розморожування – важлива частина цього догляду, яку рекомендується проводити щонайменше раз на 6 місяців, а іноді й частіше, залежно від моделі техніки. Разом із порталом “Школа Життя” розповідаємо, чому так важливо робити це та як саме.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому важливо розморожувати холодильну камеру?

Накопичення льоду на стінках може призвести до поломки компрессора, адже йому доводиться працювати з більшим навантаженням. Регулярне розморожування економить електроенергію та продовжує термін служби холодильника.

Холодильники старого типу потрібно розморожувати в ідеалі 1 раз на місяць. Холодильники із системою No Frost 1 раз на 6 місяців.

Як розморозити холодильник

Щоб підготувати техніку до розморожування, відключіть холодильник від електромережі. Вийміть всі продукти з камери. Підставте ємність під морозильною камерою для збирання талої води. Вийміть лотки та ящики з морозильної камери (якщо можливо).

Відкрийте дверцята холодильника і дайте льоду розтанути природним чином. Не використовуйте фен, обігрівачі або гострі предмети для швидкого процесу.

Після того, як лід розтане, вимийте холодильну камеру розчином соди (2 столові ложки на 5 л води). Витріть насухо всі поверхні. Увімкніть холодильник до електромережі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильне розморожування холодильника – запорука його довгої та безперебійної роботи. Також ми розповідали, що насправді означають позначки на яйцях у супермаркеті.