Там їжа псується з космічною швидкістю: що не можна зберігати в дверцятах холодильника

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

відкритий холодильник
Інформатор / Не всі продукти для такого зберігання

Деякі продукти зовсім не підходять для такого зберігання

Ми розповідали, що насправді означає маркування на яйцях . Тепер поговоримо про тонкощі правильного зберігання продуктів. 

Холодильник — це система, що повинна підтримувати оптимальну температуру в різних своїх частинах для збереження свіжості продуктів. Однак мало хто знає, що різні зони мають різні температури і призначення. Особливо це стосується дверцят холодильника. Разом з Ukr.Media розповідаємо, які продукти не варто на них зберігати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що не варто зберігати на поличках дверцят?

М'ясні делікатеси

Як місце зберігання їм не підходять дверцята холодильника. Все через коливання температури. Найкраще їх класти в задню частину холодильника, де температура більш стабільна.

Сир та молоко

Зберігати в дверцятах холодильника жодні види сиру теж не варто. Краще зберігати їх в спеціальному ящику для сиру (якщо є) або в задній частині холодильника. Для молока теж слід обрати поличку.

Фрукти та овочі

Їм також не підходять коливання температури на дверцятах - так фрукти швидше псуються. Рекомендується зберігати їх в спеціальних ящиках в нижній частині холодильника. Важливо при цьому дотримуватися правильного товарного сусідства.

Яйця

Їх теж не варто зберігати в дверцятах холодильника. Найкраще обрати стійку полицю всередині холодильника.

Сире м'ясо та птиця

Сирі продукти особливо небезпечно класти на ці полички. Рекомендується тривале зберігання в морозильній камері, або ж коротке - ближче до задньої стінки холодильника.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зберігаючи продукти правильно, ви можете зберегти їх свіжими та смачними протягом більш тривалого часу. Також ми розповідали, скільки можна зберігати готові страви після свят.