Мало хто знає: картопля якого кольору найкраща

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

біла рожена та жовта картопля
leto.ua / Різні види картоплі з різним призначеннм

Чим відрізняється картопля різного кольору

Ми розповідали, з чого насправді роблять локшину швидкого приготування . Тепер ділимось тонкощами вибору вдалої картоплі. В магазинах та на ринках нам часто зустрічається картопля трьох кольорів: червона, біла та жовта.

Разом з Pixelinform розповідаємо, чим вони відрізняються. Колір картоплі визначається сортом. що ж до шкірки овочу, то вона відповідає кольору м'якоті. Спробуємо розібрати основні характеристики кожного кольору та підібрати його для ваших кулінарних шедеврів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Біла картопля

Містить більше крохмалю, ніж інші сорти. Завдяки вмісту крохмалю така картопля ідеально підходить для варіння, пюре та запіканок.

Жовта картопля

Ці сорти картоплі багаті на каротин. Такий овоч добре тримає форму при варінні. Саме тому жовта картопля - чудовий вибір для салатів та запікання.

Червона картопля

Містить багато антиоксиданту антоціану та найменше крохмалю з усіх вищеназваних видів. Вона відмінно підходить для смаження та приготування фрі.

Існують й інші сорти картоплі з незвичайними кольорами. До прикладу, фіолетова картопля - вона багата на фенольні кислоти та антоціани, володіє незвичайним смаком та може стати родзинкою вашої страви.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Смак та текстура – це ключові фактори при виборі картоплі. Також ми розповідали, як цукор допоможе вам у приготуванні страв.