Мало хто знає про цей великодній нюанс: скільки насправді зберігаються м’ясо та ковбаси

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

м'ясна нарізка
kamyanske / Скільки нарізка зберігається

Як правильно зберігати таку продукцію

Ми розповідали, що на Великдень їдять першим . Важливою частиною святкового столу є м’ясні закуски.

Ці страви, зокрема, ковбаса, відносяться до категорії швидкопсувної продукції через м'ясо, що входить до їх складу. Разом з “Еспресо” розповідаємо, скільки потенційно може зберігатися продукт. Він має свої терміни та умови.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Термін зберігання ковбаси залежить від декількох факторів

Вид ковбаси

Варена - 2-3 тижні в холодильнику, 1-2 місяці в морозильній камері. Копчена - 1-2 місяці в холодильнику, 3-4 місяці в морозильній камері. Сиров'ялена - до 6 місяців в холодильнику, до року в морозильній камері.

Тип оболонки

Натуральна може зберігатись 3-5 діб в холодильнику. Штучна - 1-2 тижні в холодильнику. Ковбаса у вакуумному пакуванні легко лежить 1-2 місяці в холодильнику.

Після розкриття упаковки термін зберігання значно скорочується. Між тим, є загальні рекомендації щодо зберігання ковбаси. Наприклад, температура від +2 до +6°C. Не зберігайте ковбасу при кімнатній температурі довше декількох годин. Не зберігайте ковбасу поруч із сильно пахучими продуктами. Вживайте ковбасу до закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.

Окремі випадки

  • Сосиски та сардельки - 1-2 тижні в холодильнику, 1-2 місяці в морозильній камері.

  • Нарізка ковбаси - 2-3 дні в холодильнику.

  • Домашня ковбаса - 3-5 діб в холодильнику, 1-2 місяці в морозильній камері.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете зберегти ковбасу свіжою та смачною протягом тривалого часу. Також ми розповідали, що на Великдень їли наші предки.