Дієві секрети досвідчених кулінарів: як продовжити термін зберігання готової їжі

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

готова їжа
eva.ua / Правила зберігання їжі

Як зберегти свіжість готової їжі

Ми розповідали, з чого насправді роблять локшину швидкого приготування . Тепер ділимось секретами зберігання готової їжі.

Хто ж не прагне, щоб приготована з любов'ю їжа залишалася свіжою та смачною якомога довше? Але як це зробити правильно? Разом з Pixelinform ділимось кількома простими, але дієвими секретами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не залишайте їжу при кімнатній температурі надовго

Вже через дві години при кімнатній температурі в їжі починають розмножуватися небезпечні мікроби, що може призвести до харчового отруєння. Тому важливо якомога швидше прибрати готову їжу в холодильник або морозильну камеру. Ідеальна температура для зберігання готових страв у холодильнику – до +5°C. У морозильній камері температура повинна бути не вище -18°C.

Використовуйте правильний посуд

Замість каструль і сковорідок, в яких їжа готувалася, краще зберігати її в контейнерах зі скла або пластику з щільно закритими кришками. Це допоможе їжі довше зберегти свіжість та аромат.

Не допускайте "шкідливого сусідства"

Деякі продукти не рекомендується зберігати разом, адже вони можуть прискорювати псування один одного. Наприклад, м'ясо та риба, сирі та готові продукти, а також молочні продукти та овочі краще зберігати окремо.

Позначте час приготування

Напишіть на контейнері з їжею дату та час її приготування. Це допоможе вам чітко контролювати термін придатності страви та вчасно її вжити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви не впевнені, чи свіжа їжа, краще її позбутися. Пам'ятаючи про ці прості правила, ви зможете зберегти свіжість готових страв надовше та насолоджуватися їхнім смаком без шкоди для здоров'я. Також ми розповідали, навіщо досвідчені кулінари додають до меду оцет.