Старовинний рецепт м’ясної страви: апетитні крученики підкорять ваше серце (ВІДЕО)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

крученики в сковороді
Source of taste / Дуже смачна страва

Ситна страва з гречкою, яйцем та білими грибами

Ми ділились рецептом дуже смачного м’ясного хлібця. Тепер розповідаємо, як приготувати смачні крученики за старовинним рецептом.

Цей рецепт курячих кручеників з гречкою, яйцем та білими грибами стане справжньою окрасою вашого столу. Ароматні, соковиті та неймовірно смачні, вони здивують вас своїм насиченим смаком та простотою приготування. Як їх приготувати, розповіла кулінарна блогерка Мирослава Пекарюк.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе

  • 2 яйця

  • 50 г сушених білих грибів

  • 150 г вареної гречки

  • 1 цибулина

  • 1 ст. л. борошна

  • 80 г вершкового масла

  • кріп

  • 2 ст. л. сметани

  • сіль та перець до смаку

Спосіб приготування:

  1. Замочіть сушені білі гриби у холодній воді на 15 хвилин. Потім відваріть їх у цій же воді протягом 15 хвилин. 

  2. Вийміть гриби з грибного бульйону і дрібно наріжте. Збережіть бульйон.

  3. Якщо ви не використовуєте готову варену гречку, відваріть її до готовності. Зваріть круто яйця, подрібніть їх кубиками або натріть на тертці. 

  4. Дрібно наріжте кріп. Обсмажте цибулю, нарізану кубиками, на вершковому маслі до золотистого кольору. Змішайте в мисці гриби, яйця, гречку, кріп, обсмажену цибулю. Посоліть, поперчіть та перемішайте.

  5. Розріжте куряче філе вздовж на 2-3 тонкі шматочки. Злегка відбийте їх кулінарним молотком, накривши харчовою плівкою. Не соліть і не перчіть м'ясо на цьому етапі.

  6. На кожен шматок філе викладіть трохи начинки. Загорніть м'ясо, надаючи йому форму щільних кручеників.

  7. Розігрійте олію на сковороді та обсмажте крученики до золотистої скоринки з усіх боків. Перекладіть обсмажені крученики в каструлю. 

  8. Залийте їх грибним бульйоном, додайте лавровий лист. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 20-25 хвилин.

  9. В окремій сковороді розтопіть вершкове масло. Додайте борошно і злегка обсмажте, постійно помішуючи. Поступово влийте трохи грибного бульйону з каструлі, де тушкувалися крученики, і сметану. 

  10. Перемішайте до однорідності. Посоліть і поперчіть. Додайте соус до кручеників у каструлі. Перемішайте та тушкуйте ще 5-7 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Готові курячі крученики з гречкою, яйцем та білими грибами подавайте з картопляним пюре, салатом або свіжими овочами. До речі, ми розповідали, як вдало приготувати картопляне пюре.